Marketing door middel van een influencer is voor veel merken één van hun grootste prioriteiten geworden, omdat het is bewezen dat het werkt. Voor de echte influencer zijn er genoeg bedrijven, die bereid zijn om tijd en geld in hen te investeren en het enige dat ze hoeven te doen is gewoon zichzelf zijn en betrokken te zijn bij hun publiek. Maar hoe creëer je eigenlijk het soort doelgroepen waarmee merken zich willen verbinden?

Als je een doorgewinterde influencer in je branche wilt worden, zijn er een paar dingen die je kunt doen om te laten zien wat je waard bent. En dan niet alleen aan je volgers, maar ook aan je potentiële merken.

1. Richt je op de interactie met je publiek

Begin met het kiezen van een publiek en creëer genoeg content voor hen. Met genoeg bedoel ik niet noodzakelijk heel veel informatieve content. Ik bedoel eigenlijk meer het creëren van content, verhalen en ervaringen waar ze baat bij hebben en die hen positieve ervaringen opleveren. Begin een gesprek of maak een verhaal waar ze een bijdrage aan kunnen leveren. In de connectie-economie waarin we leven, zal interactie veel langer standhouden dan alleen het bereiken van de massa.

2. Deel je kennis

influencer marketing geld verdienen

Wees gepassioneerd over je zaak, je branche of je aanbod, maar wat nog belangrijker is, deel jouw kennis volop. Jij bent de expert en mensen zullen je volgen en graag je merk kopen als je ze van tevoren waardevolle content geeft. Vraag ze niet om te betalen. Geef het gratis weg terwijl jij je persoonlijke merk groter maakt. Wanneer de tijd rijp is, zullen ze je ook financieel ondersteunen.

3. Bedenk eerst je strategie en proces

Je hebt om partnerschappen veilig te stellen een sterke basis van eerder werk nodig. Zorg ervoor dat je je activiteiten op de social media strategisch beheert en werk samen met merken, die jouw goedkeuring zoeken. Zorg in een vroeg stadium voor een solide werkproces, zodat je je creatieve energie niet uitput met alleen maar administratieve taken. Gebruik tools en voorbeelden om je proces te organiseren, zodat je ook echt kunt genieten van het feit dat mensen je volgen.

4. Vind jouw unieke manier van communiceren

Het belangrijkste verschil tussen de influencers die ‘het maken’ en degenen die niet zo succesvol zijn, is zelden het volume van de content die ze produceren of hoeveel ze werken. Het komt altijd neer op de unieke manier van hoe ze iets brengen. Er zijn zoveel influencers die momenteel meeliften op wat de rest doet en proberen om degenen die voorop lopen ‘bij te houden’ dat ze nooit loyale volgelingen zullen opbouwen. Richt je op het vinden van jouw unieke manier.

5. Wees consistent met posten

Om vertrouwen en een goede band met jouw doelgroepen te creëren, is het een must voor influencers om regelmatig iets te plaatsen. Je hoeft niet heel veel foto’s en video’s te delen maar je moet wel gewoon een consistente stroom van content op het platform posten. Het maken en het beheren van een content kalender en het aanleggen van een bibliotheek met media kan bij dit proces helpen.

6. Wees authentiek en bouw vertrouwen op

influencer-marketeer

Wanneer je een geëngageerd publiek probeert op te bouwen, is het van cruciaal belang om authentiek te blijven en transparant te zijn tegenover je volgers. Mensen willen contact maken met en leren van mensen die trouw zijn aan hun persoonlijke merk. Zorg om het vertrouwen tussen jou en je publiek te blijven opbouwen altijd voor transparantie over de informatie die je deelt en blijf authentiek over het merk dat je hebt neergezet.

7. Concentreer je op de statistieken, die er echt toe doen

Influencers kunnen geobsedeerd bezig zijn met het opbouwen van het grootst mogelijke publiek. Maar ze zouden zich eigenlijk meer zorgen moeten maken over twee andere belangrijke zaken, namelijk engagement en return on investment (ROI). Blijf je bovengemiddeld in het aantal volgers dat betrokken is bij berichten en posts, wat meer passie en relevantie aangeeft? Ben je begripvol en lever je de specifieke resultaten waar merken naar op zoek zijn?

8. Wees kwetsbaar, maar ook slim

Openheid over je worstelingen en angsten is moeilijk, maar als je dat doet, helpt dat je wel om contact met je publiek te maken. Het geeft ze een gevoel dat je ook maar een mens bent. Natuurlijk moet je dat wel doen met een goed bewustzijn over je merk. Het plaatsen van een bericht over dat je moeite hebt met het leveren van werk binnen een bepaalde tijd, kan wel ‘eerlijk’ zijn, maar het zal je geen klanten opleveren. De moeilijkheden die je deelt, moeten herkenbaar zijn zonder je in een negatief daglicht te stellen.

9. Kies niet voor de makkelijkste weg

Volgers kopen, bots gebruiken of engagement-pods vergezellen lijkt misschien een gemakkelijke, snelle weg naar de top. Nieuwe sociale algoritmen kunnen dit vals spelen echter snel detecteren. Een beroep doen op deze methoden kan je vermogen om te groeien flink beperken. Bovendien kunnen merken nu de kwaliteitsscore van je publiek gebruiken om zo de waarde van je accounts te kunnen meten. Wees gewoon transparant en bouw een publiek op dat je echt kunt beïnvloeden.

10. Breng je reputatie niet in gevaar

Om een influencer te kunnen worden, heb je door de jaren heen zowel autoriteit als vertrouwen opgebouwd met je publiek. Ik zie veel influencers die zich na hun succes verbinden aan een product dat niets te maken heeft met hun expertise of dat dubieus is. Verlies de investering, die je in de loop der jaren in jezelf hebt gedaan, niet!

11. Influencer Marketing Platform

Op Platformen zoals Join kun je terecht om adverteerders te vinden, en potentiële voorstellen te ontvangen. Met Join kan je jouw kans op mooie campagnes als influencer dus flink vergroten!

Op zoek naar meer manieren om geld te verdienen? Check de 200 tips van Classylife eens!

Laat een reactie achter