Ben jij op zoek naar werk in de marketing branche? Elk bedrijf heeft marketing nodig, dus is er vaak ook veel werk te vinden in deze branche. Vooral online marketing is tegenwoordig erg belangrijk. Dit kun je op freelancebasis doen of in loondienst bij een online marketing bureau. Er zijn verschillende vormen van marketing waarin je jezelf kunt specialiseren, lees hier meer over in dit blog.

Freelance

man-gebruikt-telefoon-laptop

Als freelancer kun je veel verschillende opdrachten aannemen, afhankelijk van waar jij in bent gespecialiseerd. Zo kun je bedrijven bijvoorbeeld helpen met hun search engine optimization, dit kan op diverse manieren. SEO kent meerdere onderdelen waar je aan kunt werken om de zoekresultaten in Google te verbeteren, zo kun je content maken waarin je links verwerkt naar andere websites. Dit wordt ook wel linkbuilding genoemd, Google ziet elke link als een soort aanbeveling van andere bedrijven. Het schrijven van SEO blogs om op je website te publiceren is ook erg gunstig, hier is veel vraag naar op dit moment. Eigenlijk kun je alle kanten op als freelancer.

Affiliate links

Een veel voorkomende manier waar mensen geld mee verdienen is het gebruik van affiliate links. Dit houdt in dat je samenwerkt met bedrijven en links naar hun producten op je eigen website of social media kanaal post. Zodra iemand een aankoop doet via jouw link krijg je een deel van de winst, dit wordt vooraf bepaald. Dit soort links zijn erg handig voor mensen die al een groot online publiek hebben via hun blog of social media. Ben je hier handig in geworden en verkoop jij erg veel? Wellicht kun je dit andere mensen weer leren door middel van trainingen of cursussen. 

Adviseur

vrouwen-werken-laptop-samen

Als freelancer kun je ook marketing advies geven aan bedrijven. Bedrijven die geen marketing medewerker in dienst hebben zullen sneller naar een freelancer of bedrijf zoeken die advies geven op het gebied van marketing. Denk bijvoorbeeld aan de opzet van een marketingplan, wat zijn realistische doelen en wat moet er allemaal gebeuren om de doelen te behalen? Bedrijven kunnen bij jou benaderen voor diverse vraagstukken op het gebied van marketing. Hier dien je vaak wel ruime ervaring voor nodig te hebben, meestal in combinatie met een opleiding.

Social media management

Social media is niet meer te missen, van Facebook en LinkedIn tot Instagram en TikTok. Ook bedrijven houden zich hiermee bezig. Heb jij veel kennis hiervan en weet je precies welke content bij bedrijven past? Dan kun je gaan werken als social media manager. Hier is geen specifieke opleiding voor vereist, het gaat er vooral om dat jij handig bent met socials en goede content kunt maken. Hier dien je ook een plan voor te maken om samen met je klant te beslissen wat er precies wordt gepost, wanneer en hoe vaak.

Conclusie

Er zijn veel verschillende mogelijkheden wat betreft werken in de marketing branche. Specialiseer jezelf in enkele onderwerpen of ga aan de slag bij een bureau om de volledige marketing te verzorgen. Kies vooral iets wat je leuk vindt om te doen.

Laat een reactie achter