Geen skipiste is hetzelfde. Elke piste heeft een andere moeilijkheidsgraad, aangeduid met een kleur. Als beginner op de lange latten kun je het skiavontuur maar beter beperken tot de groene of blauwe pistes. Die zijn voor een beginnend skiër prima te volbrengen, waarbij geldt dat de groene pistes het eenvoudigste zijn. Dat wil overigens niet zeggen dat je voor het afdalen van deze skipistes geen beschermingsmiddelen nodig hebt. Een goede skibril en -helm zijn absoluut essentieel voor elke wintersporter, ongeacht het niveau. De items van het gerenommeerde merk Sinner zijn in samenwerking met topsporters tot stand gekomen en sluiten dus heel goed aan bij wat elke skiër wil: optimaal comfort en een optimale bescherming. Zeker wanneer je een waaghals bent en de meest gevaarlijke pistes van Europa wilt trotseren, is met name die bescherming een belangrijk aspect. Voor de onderstaande pistes moet je veel wat in je mars hebben!

Die Streif – Kitzbühel (Oostenrijk)

De plaatsnaam Kitzbühel klinkt je vast wel bekend in de oren. Zoals Monaco bekend is onder de Formule 1-liefhebbers, zo is Kitzbühel dat onder de alpine-skiërs. Hier vinden elk jaar kampioenschappen plaats, maar je kunt natuurlijk ook zelf de afdaling wagen. De zwarte piste heeft een hellingspercentage van 84 procent en alleen geschikt voor de zeer ervaren wintersporters

Le tunnel – Alpe d’Huez (Frankrijk)

Het skiparadijs Alpe d’Huez geldt als één van de mooste skigebieden ter wereld. De maar liefst zestien kilometer lange skipiste Le Tunnel loopt – de naam zegt het al – dwars door een drie kilometer lange tunnel. Aan het eind daarvan wordt je als skiër geen moment rust gegund, want er volgt nog een pittige afdaling op de zwarte piste. Zorg er dus voor dat je skihelm goed vastgegespt is!

Manfred Pranger – Steinach am Brenner (Oostenrijk)

In het mooie Wipptal ligt op een hoogte van 1050 meter het dorpje Steinach am Brenner. De piste dankt zijn naam aan de voormalig alpineskiër uit Oostenrijk. Pranger werd meerdere malen landskampioen en was gespecialiseerd in de slalom. Voor de afdaling moet je hier stevig op de latten staan, want met een hellingsgraad van maar liefst 102 procent is deze zwarte piste geen peulenschil.

Voor welke skipiste je ook kiest, zet nooit je eigen leven op het spel. Maak een afdaling nooit alleen en zorg ervoor dat je skihelm voldoende bescherming biedt om flinke klappen op te vangen.

Laat een reactie achter