Hoera, er komt een kleine aan! Maar het duurt nog even voordat je je kindje daadwerkelijk in je armen hebt liggen. Benut de komende tijd daarom goed, want eerlijk is eerlijk: er gaat enorm veel op je af komen zodra de kleine spruit geboren is. Nu heb je nog tijd om goed te slapen en in die uitgeslapen modus de kinderkamer af te maken of allerlei aankopen doen voor je baby. Heb je ook je financiën helemaal op orde? In dit artikel geven we je 5 tips om je verder te helpen voor en na de geboorte.

1. Bereid je goed voor

business-planning

Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk, vooral als het je eerste kind is. Maar toch is het belangrijk dat je weet wat er allemaal op je afkomt bij gezinsuitbreiding. Bijvoorbeeld door de lijst met spullen af te vinken die je nodig hebt voordat de bevalling op gang komt. Met een kind heb je ook recht op kinderbijslag. Daar hoef je zelf overigens niks voor te regelen, dat wordt allemaal vanzelf in gang gezet als je je kind hebt aangegeven op het gemeentehuis. Ook de overheid is dus al voorbereid.

2. Check de site van het Nibud

Als het gaat om financiële zaken, kun je altijd antwoorden op je vragen vinden bij het Nibud. Ook als het gaat om bijvoorbeeld een vraag als ‘Wat kost een kind?‘ Dit onafhankelijke voorlichtingsinstituut van de overheid biedt je informatie aan op basis van onderzoek en berekeningen. Daardoor kom je er dus achter dat een gemiddeld gezin met twee kinderen zo’n kwart van het inkomen besteedt aan de kinderen. Handig om vooraf te weten!

3. Verdien extra geld

geld-munten

Ja, kinderen kosten geld. Veel geld. Check daarom onze lijst met 110 manieren om extra geld te verdienen. Misschien kun je bijvoorbeeld vragenlijsten gaan invullen voor geld of je zelfgemaakte producten online verkopen. Alle kleine beetjes helpen als de kleine op komst is of al geboren is. Misschien kun je ook alvast een spaarrekening voor je kind openen, zodat je het extra verdiende geld opzij kunt zetten.

4. Sluit je hypotheek over

Je hypotheek oversluiten is momenteel een zeer interessante manier om geld te besparen. De rente staat enorm laag, wat je veel geld kan besparen per maand. Of dit ook in jouw situatie een goede optie is, kan je adviseur je vertellen.

5. Geniet ervan!

Het lijkt misschien alsof het heel veel werk is, die gezinsuitbreiding. Maar natuurlijk zijn er ook enorm veel leuke dingen aan het krijgen van een kind. De geluidjes die de kleine maakt, het lieve gezichtje, de compleetheid die jullie als ouders voelen na de geboorte… Er valt heel veel te genieten. Veel plezier als gezinnetje!

Laat een reactie achter