Betaalbaar, ontspannend en gezond: aroma diffusers worden steeds populairder bij mensen overal ter wereld vanwege de vele voordelen. Aroma diffusers werken door middel van het eenvoudige proces waarbij warmte wordt gebruikt om olie om te zetten in een damp die vervolgens in een leefruimte wordt verspreid. De olie kan verschillende ontspannings- en gezondheidsvoordelen hebben, waaronder veilige geurverspreiding, bescherming tegen muggen en schimmels, stress verlichting, en meer! Wij hebben de beste voordelen op een rijtje gezet waarom je een stijlvolle aroma diffuser zou kopen.

1. Veilige geuren die zinvol zijn

In tegenstelling tot kaarsen of luchtverfrissers, verspreiden aroma diffusers reinigende moleculen in de lucht die werken om deze te zuiveren, niet om deze te overladen met ongezonde chemicaliën. Elektronische diffusers vormen ook niet het brandgevaar dat kaarsen wel vormen. Bovendien zijn ze onderling verwisselbaar, wat betekent dat je de oliesoorten kunt verwisselen voor verschillende geuren en gezondheidsvoordelen.

2. Verlichting van stress

aroma-diffuser-geurwolkje

Bron: Geurwolkje.nl

Verschillende laboratoriumstudies hebben bevestigd dat het verspreiden van essentiële oliën zoals lavendel stress vermindert en helpt bij het verlichten van angst. Aroma diffusers kunnen ook helpen bij het verlichten van depressie.

3. Betere slaap

Verspreide olie heeft ontspannende eigenschappen die mensen van alle leeftijden kunnen helpen sneller in slaap te vallen en beter te slapen. Aroma diffusers bieden niet alleen de mogelijkheid om verschillende oliemengsels te mixen en te matchen, maar ze werken ook op een zacht gebrom dat een onrustige geest helpt ontspannen. Velen hebben ook een automatische uitschakeling om de oliën te sparen als je in slaap bent gevallen.

4. Eetlust

Net als kauwgom kunnen olie diffusers helpen de zintuigen te stimuleren op een manier die werkt om de eetlust te remmen. Nieuw onderzoek heeft aangetoond dat verstuiving van pepermuntolie de eetlust kan helpen remmen door een verzadigingsreactie in het lichaam op te wekken. Het is ook aangetoond dat verstuivende pepermuntolie de energie verhoogt.

5. Bacterie- en schimmeldodend

Wanneer essentiële oliën in de lucht worden verspreid, breken ze vrije radicalen af die bijdragen aan de groei van schadelijke bacteriën. Eucalyptus, tijm, en tea tree oliën zijn vooral goed voor dit doel. Verspreide olie is ook zeer effectief als het gaat om het bestrijden van schimmels, omdat de olie helpt de lucht onherbergzaam te maken voor gisten zoals schimmel. Dennen en rode tijm essentiële oliën zijn het beste voor het bestrijden van schimmel.

6. Geld besparen

Als een antivirale, insectenwerende en stress-verlichtende oplossing in een veilig product, een olie diffuser gebruikt met de juiste oliën bespaar je geld op producten die je anders zou kopen om te helpen genezen van die vervelende hoofdpijn. Of om je kinderen op tijd in slaap te laten vallen.

7. Werkt tegen muggen

aroma-diffuser-geurwolkje

Bron: Geurwolkje.nl

Niemand houdt van muggen – maar als het gebruik van afweermiddelen vol met DEET, een giftige chemische stof die vooral schadelijk kan zijn voor kinderen, dan sla je die toch liever over. Wetenschappers hebben echter aangetoond dat aroma diffusers van bijvoorbeeld Geurwolkje kunnen worden gebruikt als een veilig en zeer effectief middel om muggen te verjagen. Studies hebben aangetoond dat etherische olie tegen muggen met kruidnagel en citroengras het beste werkt tegen muggen.

8. Verlichting van pijn

Hoewel het direct aanbrengen van oliën op je lichaamsdelen de meest effectieve manier is om pijn te verlichten, kan het verstuiven van essentiële oliën ook een effectieve manier zijn om pijn te verlichten. Wanneer we gezonde essentiële oliën inhaleren, komen ze in onze bloedstroom terecht en kunnen ze helpen bij het inwendig verlichten van aanhoudende pijn bij hoofdpijn, overbelaste spieren, en pijnlijke gewrichten.

9. De nieuwe antiviraal

Onderzoek naar de antivirale effecten van aroma diffusers is nu net op stoom aan het komen. Een recente studie toonde aan dat essentiële steranijsolie in medische experimenten het herpes simplex virus vernietigde in afgesloten ruimtes met een percentage van 99%.

10. Verbeterde cognitieve functie

Van het verstuiven van essentiële oliën is ook aangetoond dat het de cognitieve functie verbetert. Veel essentiële oliën hebben adaptogene kwaliteiten, die tweeledig kunnen werken: ze kalmeren ons als we gestrest zijn en geven ons lichaam een oppepper als we ons down of futloos voelen. Door te werken aan het egaliseren van een onevenwichtige stemming, helpen verstoven oliën ons ook om ons te concentreren. Er zijn ook verschillende essentiële oliën waarvan is aangetoond dat ze helpen de hormonen van het lichaam in balans te brengen. Bij langdurig gebruik kunnen deze oliën werken om de onderliggende oorzaken die verantwoordelijk zijn voor het belemmeren van de cognitieve functie te herstellen.

Laat een reactie achter