Gio Latooy heeft in korte tijd een reputatie opgebouwd als één van de bekendste Nederlandse gezichten op YouTube. En dat heeft hem zeker geen windeieren gelegd. Gio hoeft niet meer op een euro te kijken en bezit inmiddels meerdere auto’s en huizen. Dat hij daar met volle teugen van geniet moge duidelijk zijn. Miljoenen volgers genieten van de dagelijkse vlogs van de van oorsprong uit Rotterdam afkomstige Giovanni, zoals hij voluit heet. Er gaan dan ook flink wat speculaties rond over zijn geschatte vermogen.

Minecraft

gio latooy vermogen

Gio Latooy startte zijn YouTube kanaal in 2012, hij was toen slechts 14 jaar oud. Enkele jaren later kon hij zijn eigen geld gaan verdienen met dit kanaal omdat hij steeds populairder werd. Hij toonde vooral video’s waarin hij het spel Minecraft speelt. Dit leverde hem al snel veel bekendheid op en daarmee wekte hij de belangstelling van sponsors. Het duurde dan ook niet lang voordat Gio kon leven van de opbrengst van zijn werk op YouTube. Wat Gio Latooy zo succesvol maakt is dat hij niet stilzit en blijft hangen in oude successen. Hij onderzoekt voortdurend waar de interesse van zijn publiek ligt en voldoet aan hun wensen als het gaat om wat ze graag willen zien. Hierdoor haken zijn volgers niet af maar blijven zijn vlogs bekijken. Dit zorgt er ook voor dat hij interessant blijft voor sponsors.

Villa van 1,2 miljoen

gio latooy vermogen

YouTuber Gio Latooy bezit een villa van 1,2 miljoen euro. Die heeft hij wellicht gekocht met een hypotheek, maar het zegt wel iets over zijn vermogen en maandinkomen. Want zonder een goed inkomen kun je een villa in deze prijscategorie natuurlijk niet kopen. Zoals gebruikelijk bij bekende personen is het exacte vermogen van Gio niet bekend. Maar kenners schatten dat zijn banksaldo inmiddels meer dan 2 miljoen euro moet zijn. Want behalve zijn mooie huis bezit hij immers ook nog een compleet wagenpark aan luxe auto’s.

Break up met Jade

gio latooy vermogen

Het einde van de relatie tussen Gio Latooy en zijn inmiddels dus ex-vriendin Jade Anna van Vliet was groot nieuws. Maar ook daar heeft de vlogger goed aan verdiend. Hij maakte samen met Jade een vlog waarin ze hun break-up bekendmaakte. Deze werd zo vaak bekeken dat het de vlogger zo’n 4.500 euro opleverde. Gemiddeld ontvangt hij voor een vlog zo’n 1.000 euro. Als je bedenkt dat Gio vrijwel dagelijks een vlog plaatst, kun je zelf ook wel bedenken wat dat per maand ongeveer oplevert.

Sponsors en merchandise

gio latooy vermogen

Gio Latooy vergaart zijn inkomen niet alleen uit de opbrengsten van zijn vlogs waarvoor hij per klik wordt betaald. Natuurlijk maakt hij ook handig gebruik van zijn populariteit. Bedrijven willen dat Gio wordt gezien met hun merk en dus komt er ook het nodige sponsorgeld binnen. Daarnaast is er nog de Gio Latooy merchandise waar hij per verkocht artikel aan verdient. Doordat hij zijn zaakjes goed voor elkaar heeft blijft de kassa dus ook rinkelen als hij een weekje een vlogpauze zou nemen. Volgens schattingen verdient Gio alleen al met de views van zijn vlogs zo’n 20.000 euro per maand. Daar komen dan sponsordeals en verkoop van merchandise nog bij. Zijn maandinkomen komt daarmee met gemak uit op een veelvoud van die 20.000 euro.

Eigen kledinglijn

gio latooy vermogen

Gio Latooy is voor zijn inkomen niet alleen afhankelijk van zijn online activiteiten. Hij denkt vooruit en houdt rekening met de toekomst. Als zijn YouTube kanaal minder populair zou worden dan wil hij een alternatief achter de hand hebben. Daarom lanceerde hij enige tijd geleden zijn eigen kledinglijn. Die wordt uiteraard ook op een slimme manier gepromoot via zijn vlogs. Zijn volgers zijn razend enthousiast en willen maar wat graag een echte Gio Latooy dragen. Dus ook uit die richting rinkelt de kassa regelmatig. Gio Latooy hoeft zich dus voorlopig geen zorgen te maken over zijn financiën.

Laat een reactie achter