Mensen die veel reizen herkennen het ongetwijfeld; je hebt een duur telefoonabonnement in Nederland lopen inclusief smartphone, maar je blijft iedere maand zitten met een grote bundel aan data en belminuten. Kosten die je vervolgens wel weer maakt doordat je in het buitenland bent en ook daar bereikbaar wilt zijn. Online zijn en bellen in het buitenland blijft daarom voor veel reizigers, zowel zakelijk als privé, een uitdaging. Daarom hier een aantal tips voor mobiele bereikbaarheid op reis!

Sim only

mensen-telefoon-kijken

Wanneer jij veelvuldig maanden achterelkaar op reis bent -en daarna weer langere periodes in Nederland- is het aan te raden eens verder te kijken dan een standaard telefoon abonnement inclusief toestel. Er zijn namelijk tegenwoordig goede alternatieven zoals een sim only maandelijks opzegbaar abonnement. Of wat dacht je van een prepaid abonnement? Ook dat is weer helemaal aan het terugkomen. Bij sommige abonnementen is het daarnaast mogelijk om je data en minuten mee te nemen naar de volgende maand. Kun je bij terugkomst uitgebreid bijpraten met iedereen, zónder over je limiet te gaan.

Twee sims in één

Relatief nieuw op de markt is de e-Sim, dit is digitale variant van de plastic sim kaart. Het grote voordeel hiervan is dat je geen kaartje meer in je telefoon hoeft te doen maar dit digitaal gaat. Een ander voordeel is dat je dan twee simkaarten in één kunt gebruiken, ideaal voor de reiziger. De samsung galaxy s22 is zo’n telefoon met die mogelijkheid. Daardoor kun je dus je gewone sim erin houden in het buitenland en daar de data van uit zetten. Vervolgens kun je een prepaid lokale sim aanschaffen om ook daar bereikbaar te zijn en te kunnen internetten. Geen twee telefoons nodig, wel altijd bereikbaar. Een aanrader voor alle reizigers met een telefoon, zakelijke reizigers ook!

Binnen de EU?

iphone-11-telefoonhoesje

Het is vooral vaak de internetbundel die het duur maakt wanneer je toch je eigen telefoon gebruikt in het buitenland. Dit vonden wij niet alleen, ook in Europa bleef dit niet onopgemerkt. Wat veel mensen niet weten is dat data in Nederland nu ook geldig is waar het de EU betreft. Je kunt dus met een gerust hart binnen de hele EU gewoon gebruikmaken van je normale databundel. Dus bellen via WhatsApp en FaceTimen is dan gewoon mogelijk. En verdwalen? Dat gaat je dus met Google Maps vanaf nu niet meer gebeuren.

Kortom, er lijken wel bewegingen dat het eenvoudiger wordt om internationaal te bellen en bereikbaar te zijn met je smartphone. Buiten de EU blijft het echter een uitdaging. Maar met de nodige voorzorgsmaatregelen kun je ook vanaf daar die leuke selfie met iedereen delen.

Laat een reactie achter