Ken je dat gevoel, die kriebel, die start in de tweede helft van je werkweek? Het weekend komt dichterbij, de weersvoorspelling lijkt wel OK, en jij hebt wel zin om er even uit te zijn.

Slechts een obstakel, volgens je bankafschriften Zal je toch even op de centen moeten letten of zal je het minder uitbundig moeten doen. Misschien dat onze tips voor een goedkoop weekendje eropuit jou toch op weg helpen.

Plan De Trip

Stap niet zomaar in de auto. Als je gepland had om bijvoorbeeld naar Scheveningen te gaan, kijk dan eerst even of het daar net geen hoogseizoen toestanden zijn. 

Verzamel Informatie Voor Je Vertrek

vrouw-kaart-lezen

Gun jezelf de tijd om even uit te vissen wat er te koop is rondom jou. Er zijn internetsites zoals  tripplo, die je graag op weg helpen met adresjes, tips en dergelijke. Snuister er gerust even rond om wat fijne ideeën op te doen. 

Ook al heb je er zin in, vermijd drukke momenten.

Tijdens Schoolvakanties en verlengde feestweekends kunnen de prijzen in Hotels en andere verblijfplaatsen gevoelig de hoogte in jagen.

Zoek Het Gepaste Vervoermiddel Uit

De auto is voor al onze verplaatsingen vanzelfsprekend geworden. Vergeet toch niet, dat die auto wel eens smalend de heilige koe wordt genoemd. 

Check eerst of het openbaar vervoer geen betere oplossing kan zijn. Vergeet niet aan parkeerkosten te denken wanneer je een citytrip met de auto maakt.

Zoek je een sportieve uitdaging?

curacao-strand

Fietsvakanties zijn hip tegenwoordig. In een tijd waar we meer en meer aan onze conditie en gezondheid moeten denken en werken, misschien iets voor jou?

Je spaart sowieso heel wat euro’s op verplaatsingskosten. Ook zal je huisarts opgetogen zijn over je beslissing. Wie weet zijn er wel heerlijke en voor jou onbekende plekjes in je eigen omgeving.

Kijk Uit Met Eten En Drinken

Is je budget beperkt? Vermijd de restaurantbezoekjes op toeristische plaatsen. Om de hoek waar lokaal eten te verkrijgen is, is het dikwijls beter en altijd goedkoper. Neem een picknick mee voor de heenreis.

Dus?

Ook al zegt je portemonnee van nee, als je het voorzichtig aan doet en de tips gebruikt kan je goedkoop enkele dagen weg. Je bent er dan voor een minimum toch een paar dagen tussenuit. Even het hoofd leegmaken voor het werken op maandag weer van start gaat.

Ben je iemand, die lange dagen maakt aan het werk of ben je lang niet op vakantie geweest? Ben je toe aan een vakantie? Heb je interesse in het ontdekken van nieuwe culturen? Dan is een cultuurvakantie wellicht iets voor jou. Zit je misschien krap bij kas? Ook dan kan je nog op vakantie. In dit artikel kom je te weten hoe je op de meest kostenbesparende wijze een cultuurvakantie kan inplannen. 

Laat een reactie achter