Als je op zoek bent naar het goedkoopste Rolex horloge, dan is een Rolex Oyster Perpetual je beste optie. Hij kost ongeveer € 4.500. Maar als je van plan bent een verzamelaar van dit beroemde merk te worden, dan zijn de volgende vijf waarschijnlijk de eerste die je aan je verzameling wilt toevoegen.

5. Rolex Datejust II, €9.300+

De Rolex Datejust II is een perfect horloge van Rolex, geschikt voor zowel formele als informele gelegenheden:

De Rolex Datejust II, geïntroduceerd in 2009, heeft een diameter van 41 mm en een Rolex 904L roestvrijstalen Oyster kast. Het horloge heeft ook een geribbelde lunette en een zelfopwindend kaliber 3136 uurwerk met een Chronometer, die is getest door het Zwitserse Officiële Chronometer Instituut:

De parachrome balansveer, paraflex schokdempers en de cyclops lens boven de datum die de datum 2,5 keer vergroot zijn andere high-end componenten en kenmerken van dit horloge. Je kunt een gebruikte Rolex Datejust II vinden voor € 9.300+. Het horloge werd in 2016 vervangen door de Datejust 41.

4. Rolex Submariner, €8.000+

Met prijzen vanaf €8.000 is de Rolex Submariner een van de meest begeerde horloges die er zijn en aantoonbaar de beste Rolex onder de €9.415:

Voor de goedkoopste optie moet je echter op zoek naar de versie zonder datum. Gefabriceerd in 1953, was dit het eerste waterdichte horloge van Rolex tot een diepte van 300 meter. Het non-date model is het instaphorloge van de Submariner serie. De oorspronkelijke modellen van het horloge kwamen ook zonder datum.

Het horloge wordt door Rolex ‘het duikhorloge archetype’ genoemd en heeft een 904L roestvrijstalen oester kast die waterdicht is. Er is een blauw chromalight display dat beschermd wordt door een saffierglas.

De triplock kroon en de draaibare 60-minuten bezel zijn krasbestendig en het cerachroom keramische inzetstuk laat duikers hun duiken timen. De nulmarkeringen van de driehoekige bezel lichten chromalichtblauw op onder water, zodat duikers gemakkelijker de tijd kunnen zien.

3. Rolex Milgauss, €7.500

De Rolex Milgauss, vervaardigd in 1956, speciaal voor technici en ingenieurs, is bedoeld voor hen die op hun dagelijkse werkplek worden blootgesteld aan sterke magnetische velden:

Sterke magnetische velden kunnen mechanische horloges aantasten, wat Rolex oploste door een magnetisch schild voor het uurwerk te ontwikkelen dat het horloge bestand laat zijn tegen magnetische velden tot 1000 gauss.

Dit model van Rolex is vooral populair bij de wetenschappers die werken bij CERN (Europese Organisatie voor Kernonderzoek) in Genève.

Het horloge heeft de eerste verdedigingslinie in het magnetische schild dat in de kast is ingebouwd. Een uitvinding waar Rolex patent op heeft. De tweede verdedigingslinie beschermt de kritieke onderdelen van het horloge en is gemaakt van niet-magnetische materialen.

Het ontsnappingswiel van de Milgauss is gemaakt van een antimagnetische nikkel-fosforlegering. Voor het comfort van de drager heeft de Milgauss de Oyster armband die voorzien is van Rolex’s gepatenteerde Easylink systeem waarmee je de armband tot 5 mm kunt verlengen.

2. Rolex Explorer, €5.790

De Rolex Explorer is een beroemd betaalbaar model van Rolex. Misschien wel de grootste bekendheid die met dit horloge samenhangt, is dat het horloge Sir Edmund Hillary en Tenzing Norgay vergezelde toen zij in 1953 de top van de Mt. Everest bereikten.

De Explorer werd in 2010 opnieuw gelanceerd, met in de nieuwste 2021 collectie een 36-mm versie die verkrijgbaar is in tweekleurig of staal. Het horloge heeft een dubbele vergrendelingskroon en ook de kenmerkende Explorer wijzerplaat:

De armband van het horloge is voorzien van de door Rolex gepatenteerde oysterlock sluiting. De Rolex Explorer is geprijsd voor €5.790.

1. Rolex Oyster Perpetual, €4.500

Volgens de 2023 noteringsprijs is het goedkoopste Rolex horloge op de markt de Oyster Perpetual. Vanaf €4.500 is dit horloge een time-only model van Rolex:

Je hebt wel de keuze uit een groot aantal wijzerplaatkleuren naar wens. De Oyster Perpetual wordt ook geleverd met veel verbeteringen zoals die op duurdere modellen te vinden zijn.

Zo is de 36 mm of 41 mm kast van 904L roestvrij staal waterbestendig tot 100 meter. De kroon van het horloge maakt gebruik van het gepatenteerde twinlock systeem dat hem beschermt tegen de elementen, en het saffierglas is krasbestendig.

Bovendien is de blauwe parachrome haarveer van het horloge gepatenteerd en biedt deze een goede bescherming tegen magnetische velden, schokken en zelfs temperatuurschommelingen.

Het horloge wordt algemeen aangeduid als de Oyster bij uitstek en is de instap voor alle Rolex horloges.

Laat een reactie achter