In het algemeen wordt de grootte van een jacht gemeten aan de hand van de lengte, maar een nauwkeuriger factor is de volume van een jacht. De volume is het gewicht van het water dat een jacht kan verplaatsen wanneer het vaart. Dat komt uiteindelijk op het gewicht van een jacht aan en de inhoud ervan. De verplaatsing van het water wordt gemeten in tonnen.

Het jacht Dilbar dat eigendom is van Alisher Usmanov wordt momenteel beschouwd als het grootste jacht ter wereld. Gezien de lengte van 157 meter staat het megajacht niet op nummer 1 maar 4. Daarentegen is het qua draagvermogen van 15.917 brutoton eigenlijk het grootste jacht ter wereld.

Alleen de rijkste miljardairs ter wereld kunnen deze jachten kopen en onderhouden. De meeste van de duurste en grootste jachten ter wereld zijn eigendom van Koninklijke Families, zoals de Al Nahyan familie, heersers van Abu Dhabi, die drie van de grootste jachten ter wereld bezitten en de sultan van Oman, die er 2 beheert. Ook Russische miljardairs hebben een grote jachten.

Bonus Tip: Online snel geld verdienen! ?

Op SAMSAM is het mogelijk om super snel een enquête in te vullen en hiervoor uitbetaald te krijgen. Je kunt er ook cadeaubonnen ontvangen van minimaal €75 tot €200! Registreren gaat daarnaast heel snel. Zeker de moeite waard! – Leeftijd 18+

       1. Jacht Azzam – 180,6 meter / 344 miljoen euro

Het jacht Azzam wordt beschouwd als het grootste jacht ter wereld met een lengte van 180,6 meter. Superjacht Azzam is eigendom van Sheikh Khalifa bin Zayed Al Nahyan, de Emir van Abu Dhabi en president van de Verenigde Arabische Emiraten. Sheikh Khalifa bin Zayed Al Nahyan is een van’s werelds rijkste man, hij beschikt namelijk over 12,8 miljard euro. Azzam werd gebouwd door luxueuze jachtbouwer Lürssen voor een geschatte bouwprijs van 344 miljoen euro. Haar exterieur ontwerp is ontworpen door Nauta Yachts. Aangedreven door twee gasturbines en twee dieselmotoren kan ze een topsnelheid van 30 knopen bereiken.

       2. Jacht Eclipse – 162 meter / 1,2 miljard euro

De Eclipse jacht is maar liefst 162 meter en is in het bezit van Roman Abramovich. Het jacht Eclipse staat bekend als de 1,2 miljard euro jacht, hoewel haar reële kostprijs aanzienlijk lager lag. De bouwprijs lag op ongeveer 450 miljoen euro. Haar oorspronkelijke contractprijs bedroeg ongeveer 400 miljoen euro. Superyacht Eclipse was het grootste jacht ter wereld, totdat superjacht Azzam tevoorschijn kwam.
Het jacht Eclipse is eigendom van de Russische miljardair Roman Abramovich, een van de rijkste mensen ter wereld. Eclipse heeft twee zwembaden, twee helikopterlandingsbanen, en een bemanning van 70 man. Eclipse werd in 2010 ontworpen door Blohm en Voss.

       3. Jacht Dubai – 162 meter / prijs onbekend

Jacht Dubai is 162 meter lang. Het jacht Dubai is het koninklijk jacht van Sheik Mohammed bin Rashid al-Maktoum. Het jacht is min of meer permanent gevestigd in Dubai en wordt vaak gebruikt door zijn kinderen. Het jacht werd oorspronkelijk door Lurssen Yachts ontworpen in opdracht van prins Jefri van Brunei, maar het project werd in 1998 stopgezet. In 2006 werd ze door Platinum Yachts, namens de regering van Dubai, afgewerkt. Het schip Dubai heeft voor 24 gasten accommodatie en een bemanning van 115 personen.

       4. Jacht Dilbar – 156 meter / 180 miljoen euro

Jacht Dilbar is maar liefst 156 meter lang en is eigendom van Alisher Usmanov. Het superjacht is eigenlijk het grootste jacht, als het gaat om de volume. Dit betekent dus dat ze het grootste interieur en het meeste gewicht heeft.
Ze is gebouwd voor de Russische miljardair Alisher Usmanov, ter vervanging van zijn’ kleinere’ 110 meter Dilbar (die nu Ona heet). Alisher Usmanov is een van de rijkste mannen van Rusland met een portemonnee van 11 miljard euro. Hij is een grote aandeelhouder van MetalloInvest en bezit tevens Mail.ru, Ruslands nummer één internetbedrijf.

       5. Jacht Al Said – 155 meter / 270 miljoen euro

Al Said jacht is maar liefst 155 meter. Deze koninklijke jacht is eigendom van sultan Qaboos bin Said Al Said Al Said. Het jacht is geschikt voor 65 gasten en 140 bemanningsleden. Sultan Qaboos is een van de rijkste mannen ter wereld. Hij beheert meer dan 1 miljar euro. Sultan Quaboos bezit dan ook verschillende jachten, waaronder de Fulk Al Salamah, met een lengte van 150 meter is ze bijna net zo groot als het schip Al Said, maar fungeert ze als ondersteunend jacht. Zij is dan ook nummer 6 uit onze lijst grootste en duurste jachten ter wereld.

       6. Jacht Fulk Al Salamah – 150 meter / onbekend

Fulk al Salama is maar liefst 150 meter en in bezit van sultan Qaboos bin Said Al Said Al Said. Het jacht Fulk Al Salamah is het ondersteuningsjacht voor het hoofdjacht Al Sultan Qaboos. Jacht Fulk al Salama betekent ‘Vredeschip’. De veronderstelling van haar gebruik als ondersteuningsschip is te wijten aan een gebrek aan buitenruimte. Ze wordt vaak samen met Al Said gezien. Over het schip Fulk Al Salamah is niet veel bekend en haar lengte is dan ook niet zeker.

       7. Jacht Topaz – 147 meter / 480 miljoen euro

Topaz  is 147 meter lang en bezit van Mansour bin Zayed Al Nahyanan, vice-premier van de Verenigde Arabische Emiraten. Hij is halfbroer van de president van de Verenigde Arabische Emiraten, Khalifa bin Zayed Al Nahyan, eigenaar van het jacht Azzam (nummer 1 jacht hierboven).
Jacht Topaz is in 2012 door Lurssen ontworpen. Er is niet veel bekend over het jacht, maar ze wordt vaak gebruikt door de Al Nahyan familie. In juni 2014 werd Leonardo Do Caprio aan boord gezien tijdens het wereldkampioenschap voetbal in Rio de Janeiro.

       8. Jacht Prince Abdul Aziz – 147 meter / prijs onbekend

Prins Abdulaziz is ook 147 meter lang. Het jacht Prins Abdul Aziz wordt beschouwd als het officiële koninklijke jacht van de koning van Saudi-Arabië. Meestal is de superjacht in Griekenland (waar veel Arabieren hun jachten plaatsen). Maar op reis is ze vaak te vinden in de buurt van Marbella, Spanje, Antibes, waar de Saoedi Koning zomerpaleizen beheert. Jacht Prins Abdul Azziz werd in 1984 in Denemarken gebouwd, voor de overleden koning Fahd. Het jacht is vernoemd naar koning Fahd’s jongste zoon Prins Abdul Azziz bin Fahd.

       9. Jacht El Mahrousa – 146 meter / 150 miljoen euro

El Mahrousa is 146 meter. Het jacht El Mahrousa werd in 1863 gebouwd als Egyptisch koninklijk jacht voor Khedive Ismail Pasha.
Later werd ze het officiële presidentiële jacht. Ze was het eerste schip dat het Suezkanaal passeerde in 1869 tijdens de inauguratie, en was opnieuw het eerste schip dat in 2015 het nieuwe Suezkanaal passeerde. Jacht El Mahrousa is de oudste actieve superjacht en wordt verzorgd door de Egyptische marine. Ze verlaat zelden haar thuisligplaats: niet meer dan 3 keer per jaar. De film “Under” bevat enkele zeldzame interieurfoto’s.

       10. Jacht Yas – 141 meter / onbekend

Jacht Yas is 141 meter en in bezit van Hamdan bin Zayed Al Nahyan en is ook eigendom van de Al Nahyan familie
Ze is het 3e jacht in deze top 10 van de Al Nahyan familie, net als Azzam en Topaz. Sheikh Hamdan is een halfbroer van de huidige Emir en UAE president Khalifa bin Zayed Al Nahyan.
Yas was oorspronkelijk een Nederlands marinefregat, bekend als het HNLMS Piet Hein. Ze werd omgebouwd tot een jacht bij Abu Dhabi MAR, ontworpen door Pierrejean Design Studio. Het is misschien niet het mooiste jacht, maar ze is wel een “head turner”. Helaas verlaat ze zelden de VAE.

Laat een reactie achter