Heb jij ook zo’n hekel aan het weggooien van spullen? Het lijkt wel alsof het vaak zo is dat niet al te lang nadat je besloten hebt dat iets naar de stort mocht het toch weer op de een of andere manier van pas komt. En dan is het natuurlijk te laat, maar is dat een reden om opgescheept te blijven zitten met spullen waar je eigenlijk geen plaats voor hebt?

Opslagruimte

opslagruimtes

Er is natuurlijk een situatie mogelijk waarin je tijdelijk ruimte tekort komt maar bepaalde spullen wel graag wilt houden. Of een van de kinderen kan dat bankstel of die tafel in de nabije toekomst gebruiken, maar nog niet in eerste instantie. In dat geval kun je gebruikmaken van een externe opslagruimte. Bespaar jezelf de moeite van het transport naar self-storage aanbieders, want je kunt ook opslagruimte huren die naar je huis gebracht wordt zodat je er thuis de spullen die je extern wilt bewaren in kunt doen. Vervolgens wordt de opslagbox opgehaald en opgeslagen. Als je de spullen weer nodig hebt, kunnen ze naar het gewenste adres gebracht worden. Handig!

Rondvraag

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je kinderen geen behoefte hebben aan de spullen die je weg wilt doen, maar dat wil niet zeggen dat er niemand anders in je netwerk is die je er een plezier mee kunt doen. Sociale media als Facebook en zelfs LinkedIn kunnen een handige manier zijn om de spullen in kwestie onder de aandacht te brengen bij je netwerk in de hoop dat je er iemand nog een plezier mee kunt doen die het vervolgens ook nog eens zelf kan komen ophalen.

Gratis aanbieden

verhuizen-spullen-inpakken

Vind je het zonde om spullen weg te gooien die voor een ander (die je niet kent) van pas kunnen komen? Biedt de spullen in kwestie dan (gratis) aan op Marktplaats of in een Facebookgroep, zodat anderen er nog plezier van kunnen hebben én jij het niet naar de stort hoeft te brengen. Een alternatief is om de spullen aan te bieden aan een kringloopwinkel. Als zij interesse hebben in de spullen, kunnen ze die voor je komen ophalen. Zo kom je met zo min mogelijk inspanning van je overbodige spullen af én kun je een ander die weinig te besteden heeft er nog blij mee maken.

Vind je niemand meer die de spullen wil hebben die jij kwijt wilt, inclusief de kringloopwinkel? Dat is jammer, maar dan is het lot ook bezegeld en kunnen de spullen naar de stort. Geen zin om dat zelf te moeten regelen? In verschillende gemeentes kun je een of twee keer per jaar grote spullen laten ophalen door het afvalverwerkingsbedrijf. Doe er je voordeel mee!

Laat een reactie achter