Na een haartransplantatie ga je eerst een paar fasen door voordat je het gewenste resultaat zult zien. Het duurt ongeveer een jaar en soms zelfs langer om het uiteindelijke resultaat te kunnen zien.

In de volgende sectie hebben we een tijdlijn weergegeven, die de herstelfase na de behandeling zal tonen. Deze tijdlijn geeft je een duidelijk beeld van wat je na je behandeling kunt verwachten. Het is belangrijk om goed te herstellen, anders kunnen de haartransplantatie kosten hoger oplopen.

jongen-haar

1-15 dagen na de haartransplantatie

In de eerste paar dagen na een haartransplantatie kun je in zowel de donor- als in de ontvangstgebieden een lichte zwelling, jeuk en/of pijn ervaren. Deze symptomen verdwijnen meestal binnen een week.

De roodheid en de korstvorming, die wordt waargenomen na de haartransplantatie, verdwijnt meestal aan het einde van de tweede week.

15-30 dagen na de haartransplantatie

Ongeveer drie weken na de behandeling kun je tijdelijk verlies van getransplanteerde haren opmerken. Dit is normaal en komt in de meeste gevallen voor.

Dit gebeurt vanwege de tijdelijke rustfase die alle getransplanteerde haarzakjes na elke haartransplantatie aangaan.

1-2 maanden na de haartransplantatie

Binnen de eerste paar maanden na de behandeling kun je nieuwe haargroei verwachten. Deze nieuwe groeicyclus verschilt meestal per patiënt, maar ongeveer drie maanden na de behandeling is deze al zichtbaar. De nieuwe haarzakjes hoeven niet noodzakelijk gelijkmatig te groeien, maar het nieuwe haar zal uiteindelijk echt gaan groeien. Het nieuwe getransplanteerde haar zal in het begin dun zijn maar wordt naarmate het ouder wordt geleidelijk dikker.

3-6 maanden na de haartransplantatie

Je kunt meestal vijf tot zes maanden na de behandeling nieuwe haargroei verwachten. Bovendien is dit ook het stadium waarin je begint op te merken dat het nieuwe getransplanteerde haar aanzienlijk dikker is geworden.

6-10 maanden na de haartransplantatie

Na zes tot tien maanden zul je, sinds de eerste behandeling, het meest indrukwekkende verschil opmerken.

1 jaar na de haartransplantatie

Na een heel jaar kun je de definitieve resultaten van de behandeling verwachten, maar de herstelperiode kan soms, vooral wanneer de transplantatie op de bovenkant van het hoofd wordt uitgevoerd, ook langer dan een jaar duren.

Nog een laatste opmerking:

Nu weet je wat je kunt verwachten na een haartransplantatie. Om geweldige resultaten van een haartransplantatie te kunnen verkrijgen, zijn het volgen van de instructies en het hebben van realistische verwachtingen net zo belangrijk als de behandeling zelf. Om deze reden, moet je na de behandeling ook nog regelmatig de kliniek bezoeken. Beauclinic is een kliniek die wij kunnen aanraden.

Laat een reactie achter