Op oudere leeftijd krijgen alle mannen te maken met haaruitval. Bij sommige mannen begint het uitvallen van haar helaas al op jonge leeftijd. Hierdoor kunnen kale plekken op het hoofd ontstaan, zoals inhammen. Er zijn genoeg mannen die zich hieraan irriteren. Heb jij hier ook last van? Dan zoek je waarschijnlijk naar de beste manier om haaruitval te bestrijden. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. Wij geven jou hier namelijk een aantal opties om haartuitval te bestrijden.

Voorkom stress

stress-man

Sommige mannen leiden een nogal stressvol leven. Geldt dit ook voor jou? Dan kan dit maar zo de oorzaak van jouw haaruitval zijn. Denk nu niet dat jouw haar direct uitvalt wanneer je een keer stress ervaart. Dit is namelijk niet het geval. Jouw haar valt namelijk alleen uit indien je lang en/of veelvuldig te maken hebt met stress. Bovendien is niet iedereen even gevoelig voor haaruitval door stress. Bij de ene persoon valt haar makkelijker en/of sneller uit door stress dan bij de ander. Indien jij de laatste tijd te maken hebt met (veel) haaruitval, kan dit maar zo veroorzaakt worden door stress. Zorg er daarom voor dat jouw lichaam voldoende rust krijgt.

Zorg dat je de juiste vitamines binnenkrijgt

Naast stress kan ook een tekort aan de juiste vitamines ervoor zorgen dat jouw haar uitvalt. Wanneer je namelijk onvoldoende of verkeerde vitamines binnenkrijgt, kan dit het haargroeiproces negatief beïnvloeden. Kijk daarom ook eens naar jouw voedingspatroon wanneer je de laatste tijd te maken hebt met onverklaarbare haaruitval. Zorg er in dat geval voor dat je voldoende vitamine B en ijzer binnenkrijgt. Dit stimuleert het groeiproces van haren namelijk. Richt je overigens niet alleen maar tot deze vitaminen, ook andere vitaminen hebben een positief effect op jouw haar.

Erfelijke haaruitval bestrijden

haar-kapsel-wassen

Helaas is haaruitval lang niet altijd zo makkelijk te bestrijden als we hierboven beschreven. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer er sprake is van erfelijke haaruitval. In dat geval zijn jouw haarzakjes waarschijnlijk (over)gevoelig voor het DHT-hormoon. Dit betekent dat haren korter dan drie tot vijf jaar in jouw hoofdhuid blijven zitten. Doordat ze sneller uitvallen, ontstaan er kale plekken. Hierdoor kun je bijvoorbeeld te maken krijgen met inhammen of een kale kruin bovenop jouw hoofd.

Veel mensen denken dat erfelijke haaruitval niet te bestrijden is. Dit is wel degelijk het geval. Je kunt kale plekken namelijk behandelen met een haartransplantatie. Bij zo’n ingreep worden er groepjes haarzakjes vanuit het donorgebied (achterhoofd) naar kale plekken verplaatst. De haarzakjes uit het donorgebied zijn immuun voor het DHT-hormoon, waardoor je niet langer bang hoeft te zijn voor haaruitval. Na de behandeling is de haarlijn binnen de kortste keren in ere hersteld. Wil je haaruitval bestrijden met een haartransplantatie? Dan raden wij jou aan dit bij een haarkliniek te doen. Veel mensen vinden een behandeling hier niet goedkoop, maar besef je wel dat je verzekerd bent van het beste resultaat.

Laat een reactie achter