In tegenstelling tot Stone Island, Louis Vuitton & Moncler heeft Gucci geen registreerbare serienummers. Alle handtassen van Gucci hebben modelnummers aan de onderzijde van het kaartje. Er staat altijd [ Gucci | Made in Italy ] aan de voorkant van het kaartje, met een ®-symbool erboven (geregistreerd handelsmerk). Het is handig om basiskennis te hebben over Gucci kleding, met name van de veranderingen die ze van seizoen tot seizoen aanbrengen. Anders onderscheid je tegenwoordig niet snel een origineel product van een fake Gucci. Aangezien je veel geld moet verdienen om Gucci kleding te kunnen kopen, geven we graag wat tips weg om aan neppe Gucci te ontkomen.


Belangrijke tips om rekening mee te houden bij het herkennen van neppe Gucci

1. Het lettertype op de prijskaartjes van Gucci kleding kan verschillen en hangt af van in welke regio van Europa de producten zijn geproduceerd (dit noemen een variantiedetail). Vaak zal het Gucci-lettertype opvallende kenmerken bevatten die duiden op namaak Gucci kleding en tassen.

2. Gucci is ook een van de weinige ontwerpers die producten met kleine productiefoutjes verkopen en overschotten te koop zetten in outletwinkels.

3. Voor de lente van 2008 paste Gucci de onderste rij serienummers aan voor veel van haar handtassen. Specificatie van hun onderste rij serienummers bestond al meerdere seizoenen en daarom zullen er misschien wat problemen optreden voor online shoppers en eBay-verkopers.

4. Tot aan het seizoen van 2008 was de volgorde van de onderste rij serienummers een betrouwbare bron om nep Gucci te ontdekken.

Volg deze 11 eenvoudige stappen om een echte van een fake Gucci tas te onderscheiden.

Stap 1: Stofzak

Bij nieuwe Gucci-handtassen krijg je een stofzak van hoge kwaliteit. Door de jaren heen zijn de stijl en kleur wat veranderd. Veel voorkomende versies zijn a) zwarte en bruine zak met herhaalde GG logo’s b) bruin met een koort en GUCCI in goud c) donkerbruin met GUCCI in goud. Controleer het lettertype, de ruimte tussen de letters (meer over hieronder) en hoe het logo is geplaatst. Natuurlijk is ook de kwaliteit van het materiaal belangrijk.

 gucci stofzak

Stap 2: Controllato-pas

Bij nieuwe Gucci-handtassen krijg je een ‘Controllato-pas’ die aantoont dat de handtas is gecontroleerd nadat het is geproduceerd. Bovenaan staat GUCCI en in het midden staat het woord ‘Controllato’ en daaronder staan een aantal getallen “1234567890”.

gucci controllato kaartje

Stap 3: Informatieboekje

Bij nieuwe Gucci tassen krijg je een informatieboekje. Bekijk de voorkant, ruimte tussen de letters en de plaatsing van het logo. Let ook op spelfouten, die worden bij fake Gucci tassen expres gemaakt.

gucci informatie boekje

Stap 4: Firenze-kaart

Bij nieuwe Gucci handtassen krijg je een Firenze-kaart. Bekijk de voorkant, ruimte tussen de letters en de plaatsing van het logo, en let ook op spelfouten.

gucci firenze kaart

Stap 5: “Made in Italy” label

Nieuwe Gucci tassen hebben een label aan de binnenkant met het ‘Gucci’ merknaam erop samen met een geregistreerd handelsmerk met een omcirkelde R, en vaak ook ‘Made in Italy’. Bekijk de voorkant, ruimte tussen de letters en de plaatsing van het logo, en let ook op spelfouten. Sommige vintage Gucci tassen verschillen een beetje van elkaar op dit vlak.

gucci made in italy label

Stap 6: Serienummer

Je vindt het serienummer aan de achterkant van het Gucci-label. Door de jaren heen heeft Gucci veel verschillende volgordes van getallen gebruikt. Een van de meest voorkomende manieren is een rij getallen boven een andere rij getallen. Bij vintage handtassen kan dit verschillen.

gucci serienummer

Stap 7: Hardware

Bij een Gucci tas is de hardware gemaakt van massief metaal en zal nooit schilferen of afbrokkelen. Sommige stukken kunnen gegrafeerd worden en als dit het geval is dan zal de gravure van hoge kwaliteit zijn met een perfecte afwerking.

gucci hardware

Stap 8: Stiksels

Controleer de stiksels van een Gucci product heel zorgvuldig. Stiksels moeten recht, netjes en gelijk zijn. Links in de afbeelding hieronder gaat het om een originele en rechts om neppe Gucci. Je kunt duidelijk zien dat bij de replica gucci tas de stiksels minder netjes zijn genaaid dan bij een echte.

gucci stiksels echt en nep

 

Stap 9: Logo

Sommige Gucci-handtassen hebben een dubbel GG Gucci logo aan de buitenkant. De linker G staat recht en de rechter G staat omgekeerd. Controleer zorgvuldig op consistentie, ruimte tussen de letters en bekijk het lettertype.

gucci logos

Stap 10: Coderingslabel 

Originele Gucci-handtassen hebben een coderingslabel aan de binnenkant. Het label zelf bevat een QR-code. Oudere modellen en vintage handtassen hebben geen coderingslabel.

Coderingslabel gucci

Stap 11: Controleer het lettertype grondig

Dit zou wat verduidelijking moeten geven over waar je nou op moet letten bij het inspecteren van het label/lettertype van een Gucci-handtas.

De letter “G”

Het is belangrijk om te begrijpen dat het Gucci-lettertype niet een traditioneel lettertype is zoals Arial. De letters buigen niet af en hebben geen perfecte bolling. De letter G begint te af te buigen, maar heeft twee draaipunten in de buiging zoals de letter U (hieronder), [maar heeft ook een derde punt in het midden van de buiging], en aan de onderkant van de letter stopt het en draait het omhoog en naar rechts, en dan recht omhoog om de haak van de G af te maken. Het stoppen en de draai omhoog betekent dat het lettertype niet compleet rond lijkt. Het lettertype zal een aantal licht rechte hoeken hebben binnen de algemene buiging. Dit geeft de letter G een wat vierkantere uitstraling, in plaats van rond. [De beste manier om erachter te komen of de G een extra draaipunt heeft is door te kijken naar de binnenkanten van de G en de C, dan zal je duidelijk zien dat ruimte aan de binnenkant van de letters niet gelijk is.]

De letter “U”

De letter U is hierboven beschreven. Naast het feit dat de linkerkant dikker zou moeten zijn dan de rechterkant gelden voor de U dezelfde regels als voor de G. De onderkant van de U is geen perfecte halve cirkel. In plaats daarvan gaat de lijn naar beneden en naar rechts, en stopt dan en draait omhoog en naar rechts, en dan recht omhoog om de letter af te maken. Ook geeft deze stop en draai omhoog de letter U een wat vierkante uitstraling.

De letter “C”

De letters C hebben dezelfde stop en draai op twee standaard plekken. Het eerste detail is dat de letters naar boven en naar links afbuigen, stopt dan en draait, dan buigt het af naar beneden, stopt dan en draait weer aan de onderkant van de letter, buigt af naar boven en naar rechts en maakt de letter af. Een ander detail van de draaipunten in de C is dat ze recht boven elkaar staan. Je kunt het recht meten van het onderste naar het bovenste draaipunt.

De letter “I”

Aan de letter I is er niet heel veel speciaals te zien, behalve dat het op een licht serif-lettertype lijkt door de voet en aan de boven- en onderkant van de letter.

Ben je er nog steeds niet uit? Bekijk dan de video hieronder eens.

Hoe herken je een nep Gucci t-shirt?

De meest voor de hand liggende manier om neppe Gucci t-shirts te herkennen is de prijs. Bij een echt Gucci t-shirt moet je al gauw verwachten dat een gerenommeerde leverancier honderd, tweehonderd, driehonderd of zelfs vierhonderd euro vraagt. Zelfs in de aanbieding is het zeer onwaarschijnlijk dat je een Gucci t-shirt gaat vinden voor minder dan 60 euro. Dus als je iemand ziet met een kraampje waar “Gucci” t-shirts verkocht worden voor vijf, tien of twintig euro, dan weet je zeker dat het om fake Gucci t-shirts gaat.

Gucci t-shirt label

Een andere indicator van namaak Gucci t-shirts is het label. In authentieke t-shirts zit het label aan de binnenkant van de kraag en is zwart met daarop witte tekst gedrukt, samen met het logo. De maat vind je op een apart label bij de kraag, en bovenaan staat het label met “Gucci”, “Made in Italy” en (misschien) instructies voor het wassen erbij. Ook kun je hieronder duidelijk zien dat de gedrukte kleuren op het t-shirt bij een originele Gucci (links op de afbeelding) veel beter gedrukt is dan bij een nep gucci t-shirt (rechts op de afbeelding).

echt en nep gucci t-shirt

Controleer de tekst die op het label is geprint. Op echte Gucci t-shirts is de tekst netjes gedrukt met gelijke ruimtes tussen de letters en zijn centraal geplaatst op het label. Ook moeten de letters glad en rond zijn. Als de stiksels van het label eruit zien alsof ze van lage kwaliteit zijn, of staat de tekst te dicht op elkaar, dan is het product dat je in handen hebt misschien wel namaak. Als de stof, afwerkingen of het t-shirt in het algemeen er wat armzalig uitziet dan weet je genoeg. Gucci t-shirts zijn altijd zeer zorgvuldig geproduceerd met hoge kwaliteit stoffen. Bij replica Gucci is dat nooit het geval.

Check de duidelijke fake vs. real Gucci t-shirt handleiding

Stel vragen aan de online verkoper

Als je online naar website kijkt zoals eBay, dan ben je vast weleens een t-shirt tegengekomen die nep lijkt. Wees in zo’n situatie niet bang en vraag de verkoper. Als het shirt en de verkoper echt zijn, dan zal je een eerlijk antwoord moeten kunnen verwachten op een vriendelijke, open manier. Als de verkoper meteen in de verdediging schiet, niet behulpzaam is of helemaal niet reageert, koop het product dan niet, want dan kan het zijn dat je met namaak Gucci te maken hebt.

Laat een reactie achter