De heetste peper ter wereld verandert voortdurend en evolueert bijna. Het lijkt erop dat elk jaar een nieuwe peper wordt gecreëerd of ontdekt, dus kom regelmatig terug om nieuwe recordbrekende pepers te zien!

Grandlife heeft de meest actuele lijst van ’s werelds heetste pepers. Zonder verder oponthoud, hier zijn de heetste pepers ter wereld!

SHU = Scoville Heat Unit (een maat voor kruidigheid).

SHU is een manier om aan te geven hoe pittig een peper is door de concentratie capsaicinoïden te meten. Capsaïcine is de chemische stof die verantwoordelijk is voor de pittige sensatie in een peper.

1. Carolina Reaper 2.200.000 SHU

De vorige wereldkampioen, Carolina Reaper is verslagen! door zichzelf… De Carolina Reaper is opnieuw officieel ’s werelds heetste peper. Oorspronkelijk gerangschikt als ’s werelds heetste in 2013, werd de Reaper opnieuw getest in 2018 met een nog hogere SHU (71.000 SHU hoger om precies te zijn). Dit geeft de Reaper een hernieuwde titel als World’s Hottest! Het werd gekweekt voor hitte en dat is het ook, met een gemiddelde SHU van 1.641.000 SHU en pieken op 2,2 Miljoen SHU!

Laten we de scoville-waarde in perspectief plaatsen: De Carolina Reaper peper is 200x heter dan een Jalapeno.

Als je alleen al naar de foto hierboven kijkt, weet je dat het een gemene peper is. De Carolina Reaper heeft een unieke staart die anders is dan alle andere pepers en elke peul is anders! Hij is waanzinnig heet omdat hij een kruising is tussen een Ghost Pepper en een Red Habanero. Vreemd genoeg heeft deze peper niet alleen hitte, maar ook een uitstekende fruitige smaak.

2. Trinidad Moruga Scorpion 2.009.231 SHU

Trinidad Moruga Scorpion peper, rechtstreeks uit de diepte, een zeldzame gewilde peper die pas onlangs is ontdekt. Inheems in het land van Moruga in Trinidad en Tobago. Zodra je een hap neemt van deze formidabele peper stopt de hitte nooit. Deze peper mist misschien de angel van de Reaper, maar laat dat je niet misleiden. De Moruga Scorpion is net zo heet als de Carolina Reaper.

3. 7 Pot Douglah 1,853,936 SHU

7 Pot Douglah Peper, bekend in de pepergemeenschap als één van de heetste pepers met de beste smaak. De 7 Pot Douglah is de heetste peper die je kunt vinden die niet rood is. De heetste “superhete” pepers zijn traditioneel rood, maar de Douglah tart de kansen door bruin EN gloeiend heet te zijn. Met verse, gedroogde of gepoederde Douglah kun je niets fout doen. Ook bekend als 7 Pod Douglah, Chocolate 7 Pod of de 7 Pot Brown.

4. 7 Pot Primo 1.469.000 SHU

7 Pot PrimoDe 7 Pot Primo is zeer opvallend met zijn lange magere “staart”. Sommige paprikatelers hebben geprobeerd het Primo-uiterlijk na te bootsen door hun eigen pepers te kweken. Als je alleen al naar deze peper kijkt, weet je dat hij waanzinnig heet wordt. Toevallig lijkt hij opvallend veel op de Carolina Reaper…

5. Trinidad Scorpion “Butch T” 1,463,700 SHU

De Trinidad Scorpion Butch T is een vorige Guinness World Record Holder (2011) uit Australië. Hij is ongetwijfeld waanzinnig heet, maar andere pepers zijn bewezen heter. De naam is toepasselijk vanwege de schorpioensteek aan het uiteinde van de peper en de maker. Deze peper brandt anders dan alle andere. De Trinidad Scorpion Butch T peper brandt alsof je 1000 zonnen hebt ingeslikt.

6. Naga Viper 1.349.000 SHU

Naga ViperNaga Viper is een uiterst zeldzame peper die in het Verenigd Koninkrijk wordt gekweekt. Hybride van vele verschillende pepers en jaren van kruisbestuiving creëerde deze variëteit van “Super HOT” peper. Hij is nooit volledig gestabiliseerd voordat hij werd vrijgegeven, dus er wordt variatie in de pepers verwacht.

7. Ghost Pepper (Bhut Jolokia) 1.041.427 SHU

Ghost Pepper is de meest bekende “Super Hot Peper”. De populariteit nam toe op YouTube en andere sociale sites waar mensen hele Ghost Peppers aten als onderdeel van een uitdaging. Dit is de eerste peper die wetenschappelijk meer dan 1 miljoen scovilles heeft getest. Velen denken ten onrechte dat de Ghost Pepper nog steeds ’s werelds heetste peper is, maar deze lijst laat zien dat het verre van dat is.

8. 7 Pot Barrackpore ~1,000,000 SHU

De 7 Pot Barrackpore is een van de heetste van de 7 Pot pepers. Deze komt uit de stad Chaguanas in Trinidad en Tobago. Veel van deze “super hots” komen uit deze regio.

9. 7 Pot Red (Giant) ~1,000,000 SHU

7 Pot Red werd genoemd naar zijn vermogen om 7 potten stoofvlees op te warmen en dat doet hij ook! Er zijn honderden variëteiten ontstaan door het kruisen van dit ras met andere pepers. Enkele variëteiten zijn 7 Pot Jonah, 7 Pot Yellow, 7 Pot Katie, 7 Pot Barrackpore en talloze andere.

10. Red Savina Habanero 500.000 SHU

Red Savina Habanero, in de beginjaren van de super hete peper was de Red Savina Habanero KING! Het had de titel van ’s werelds heetste peper van 1994 tot 2006. 12 jaar! De Red Savina is sindsdien onttroond en vele pepers hebben hem in hitte gepasseerd. De Red Savina haalt maar net de Top 10, maar doet dat met zijn geweldige smaak en extreme hitte.

Dit was onze top tien, ontdek nu zelf welke pepers het voor jou worden!

Laat een reactie achter