Het op een creatieve manier combineren van modetrends met alledaagse kleding kan moeilijk genoeg zijn. Maar als je je bedenkt dat het maar één vierkante meter stof is, die jouw privé delen bedekt, moet de badmode per vierkante centimeter jou meer zeggen dan welk ander kledingstuk ook. Je kunt overigens op Kledingkopen.nl heel handig de beste deals vinden!

Dus om je deze zomer goed te laten verschijnen aan het zwembad, hebben we vijf trends gekozen, die elke man zou moeten overwegen.

Action Man

De op het leger geïnspireerde look is één van de meest voorkomende trends van de afgelopen decennia en het is ook nu weer helemaal in om hiermee de stranden te bestormen. Perfect als je je in je korte broek een beetje kwetsbaar voelt. Het opnemen van de strijdkrachten in je badkleding kan zelfs aan de kleinste zwembroek nog wat mannelijkheid toevoegen.

Wat de lengte betreft, moeten de shorts in Action Man-stijl tot halverwege de dij worden gehouden om alle associaties met de surfer-look te omzeilen. Als iets met een patroon buiten je comfortzone valt, zal een solide korte broek het nog steeds fantastisch doen. Deze kan iets langer worden gedragen in het geval je de workout van je benen te vaak hebt overgeslagen.

De witte strepen

De gestreepte badkleding biedt een klassieke manier om moeiteloos een vleugje Parijse air toe te voegen. Dat betekent niet dat je die zwembroek van je trip uit 2015 kunt pakken en ermee klaar bent. De maritieme look van dit seizoen geeft Bretonse strepen echter een upgrade.

Flower Power

De botanische prints hebben de sprong van vrouwelijke favoriet naar het dagelijkse kledingstuk voor mannen gemaakt en er is geen beter moment om ermee te beginnen dan wanneer je op vakantie bent. Shirts met bloemen, die onder een zomerpak worden gedragen, voegen een gevoel van plezier toe aan een anderszins bezadigde look. Hetzelfde kan ook gezegd worden als je (bijna) in blootje bent. Voor de meest flatterende look, breng je de grootte van de bloemen in evenwicht met jouw lijf. Als je klein van stuk bent, kies dan voor een kleiner formaat bloemen dan als je fors bent, want dan kun je een grotere print dragen.

Blokkleuren

De beste manier om er zeker van te zijn dat jouw badkleding op orde is, is om vloekende prints met je vrienden te voorkomen. Niet alleen dat zwemkleding met prints in een eenvoudige blokkleur niet zo snel uit de mode raken, je zult eerder een enkele tint vinden dan een heel patroon, dat jou flatteert.

Vintage

De aantrekkingskracht van retro-sportkleding is altijd aanwezig en nu duiken er ook nostalgische badmode trends op. Dit seizoen hebben ontwerpers de leiding genomen over de vintage look en hebben deze wat bijgewerkt om te voorkomen dat je eruit ziet als je oude gymleraar op zwemlesdag.

Laat een reactie achter