De juiste maten, lange wachtrijen, winkel in, én weer uit… Bij veel mannen staat winkelen niet al te hoog op het prioriteitenlijstje. Als het erop aankomt ‘kan die blouse uit 1998 nog wel even’, en zijn zelfs die schoenen waarmee je stad en land al afgereisd hebt, ‘nog in prima staat’. Winkelliefhebber of niet: Soms zijn nieuwe kleren nou eenmaal een vereiste. Maar als je ze dan nodig hebt, waar let je dan op?

De juiste maten

mannen fashion trends 2018

Het klinkt als voor de handliggend, maar de werkelijkheid bewijst vaak tóch het tegendeel. ‘Koop je kleding in de juiste maten’, wordt namelijk nog lang niet altijd nageleefd. Zo blijken blouses achteraf toch te groot, en had ook die broek qua heupbreedte wel een maatje kleiner gekund. Handig is dus, om voorafgaand je maten te meten met een meetlint, zodat je zeker weet dat jouw nieuwe aanwinsten over de goede maat beschikken.

Accentueer en camoufleer

mannen-kleding

Hoewel wat kleding betreft anno 2020 alles wel door de beugel lijkt te kunnen, is een realistische kijk op de plus- en minpunten van jouw lichaam, nooit verkeerd. Heb je een ‘atletische torso’, dan is dat a) niet alleen mooi meegenomen, maar is het b) ook goed om juist dit te benadrukken. Zo kun je gaan voor een getailleerd overhemd dat de nadruk op je heupen legt, of wat overhemden of slank gesneden pullovers aanschaffen. Heb je korte benen? Grijp dan een getailleerde broek van de plank, zodat jouw benen dankzij een optische lengte, langer ogen.

De juiste combinatie

mannen-fashion-casual

Wanneer je nieuwe schoenen aanschaft, doe je er jezelf enkel goed mee om er direct een bijpassende riem bij te nemen. Een paar nette schoenen dat qua kleurencombinatie overeenkomt met, of juist goed aansluit aan de kleuren van jouw riem, doet jouw outfit gelijk aangekleed ogen. Gaat jouw voorkeur uit naar een kledingcombinatie die wat minder basic is? Kies dan juist voor mooie opvallende sokken, een toffe riem en goede sokken, waarbij de kleuren wél op elkaar aansluiten, maar ze niet met elkaar vloeken. Veel winkels, waaronder Express Wear, bieden een ruime collectie.

Kwaliteit boven kwantiteit

fashion trends mannen 2018

Tot slot is het belangrijk om kwaliteit boven kwantiteit te zetten. Kies daarbij voor een merk dat kleding van goede kwaliteit levert, zodat jouw kleren niet alleen langer meegaan en je jouw portemonnee het nodige geld bespaart, maar je daarbij ook het milieu een handje op weg helpt. Merken als Black Bananas bieden kwalitatief goede én stijlvolle kleren aan, waardoor je er binnen de kortste keren bijloopt als een stijlvolle zakenman, passend naar de juiste gelegenheid.

Laat een reactie achter