Audemars Piguet is een naam, die meestal wordt geassocieerd met ongelooflijke uurwerken, fijne complicaties, innovatieve ontwerpen en ongeëvenaarde technische prestaties, maar het nieuwste project van het Zwitserse bedrijf is iets geheel anders.

Audemars Piguet heeft samen met de Bjarke Ingels Group (BIG) nogmaals een nieuw luxe hotel in Zwitserland ontworpen, op een steenworp afstand van het museum van de luxe horlogemaker, dat ook is ontworpen door BIG en momenteel wordt gebouwd.

Dit nieuwe ambitieuze project, dat Hotel des Horlogers wordt genoemd, bevindt zich in het pittoreske Vallée de Joux en de platen aan de buitenkant van de kamers lopen niet alleen in elkaar over, maar zijn ook trapsgewijs op elkaar geplaatst, wat het een surrealistische uitstraling geeft. Elk niveau van de constructie lijkt van de basis te zijn gekanteld, met een knipoog naar de vele hellingen in de buurt, die rechtstreeks naar het museum en de pistes in de regio leiden.

Hotel Audemars Piguet des Horlogers

Het is niet het Zwitserse luxe chalet waarover je hebt gedroomd, maar dit high-end hotel belooft aan skiërs een moderne benadering te bieden op een spectaculaire locatie. Met twee restaurants op locatie, om nog te zwijgen van een bar, een prachtige spa en een conferentiecentrum gepositioneerd direct onder de schuine platen, kun je bijna niet anders dan onder de indruk te raken.

Nu we het er toch over hebben, de manier waarop de ontwerpers erin geslaagd zijn om het natuurlijke licht naar binnen te laten stromen, laat je in een mum van tijd glimlachen – als je natuurlijk het geluk hebt om hier te mogen overnachten. De bouw van het hotel is nog niet helemaal klaar maar Hotel des Horlogers zal in 2020 klaar moeten zijn om zijn eerste gasten te verwelkomen.

Laat een reactie achter