Als je hulp nodig hebt bij het kiezen van het juiste T-shirt dat goed bij je past, geeft deze korte handleiding je een overzicht van enkele van de meest voorkomende soorten T-shirts, inclusief de pasvormen en de stoffen, die bij elke gelegenheid kunnen worden gedragen.

1. Klassieke T-shirts

klassiek t-shirt

bron: Girav.nl

Het gewone T-shirt is een blijvertje en zal ook nooit uit de mode raken. De kracht ligt in de eenvoud en de veelzijdigheid.

Door details zoals de lengte van de mouwen, de kleur en de print te wijzigen, kun je een breed scala aan looks creëren en een klassiek T-shirt maken, dat veel mensen aanspreekt.

2. Ronde hals

ronde hals t-shirt

bron: Girav.nl

De ronde hals is een universele keuze en ook de meest populaire uitsnijding. Ronde halzen, die vooral populair bij jonge mensen zijn, staan prachtig bij Ringer T-shirts met contrasterende details. V-halzen zijn casual maar ook stijlvol en ze kunnen zowel door mannen als vrouwen worden gedragen.

Een ronde hals complementeert het figuur omdat het je er slanker kan laten uitzien en wordt vaak gebruikt voor dameskleding. Polo-boorden combineren een nette uitstraling met comfort en kunnen op de werkplek een goede vervanging zijn voor formele overhemden.

Stap 3. T-shirts met lange mouwen

t-shirt met lange mouwen

bron: Girav.nl

T-shirts met lange mouwen kunnen het hele jaar door gedragen worden, maar ze zijn niet zo comfortabel als normale T-shirts met korte mouwen.

Als je het gemak van het gewone T-shirt en de voordelen van een lange mouw wilt, kun je ook voor een middenweg kiezen.

Driekwart mouwen combineren de kwaliteiten van beide werelden. Ze kunnen ongelooflijk comfortabel zijn als vrijetijdskleding en kunnen in de meeste gevallen shirts met lange mouwen vervangen.

Stap 4. Mouwloze T-shirts

Mouwloze T-shirts zijn er in veel verschillende soorten en zijn vooral populair bij atleten en vrouwen. Afhankelijk van de uitsnijding kunnen ze extreem functioneel of erg modieus zijn.

Als je een shirt voor sporters of sportliefhebbers aan het produceren bent, zullen de eenvoudige uitsnijding in de vorm van een A en het ‘sportshirt’ de veiligste keuzes zijn. Als je coole T-shirts voor dames wilt maken, zullen hemdjes, tanks en haltertops, vooral in combinatie met stijlvolle kleurenpaletten en speciale stoffen, een grote impact hebben.

Stap 5. Slim fit

slim fit t-shirt

bron: Girav.nl

Het succes van een T-shirt hangt ook af van de pasvorm. Vergeet niet dat sommige soorten T-shirts los moeten zitten, andere juist moeten aansluiten en een gemiddelde pasvorm niet bij iedereen goed zal vallen.

Houd in gedachten wie het zal gaan dragen en als je zowel mannen als vrouwen het shirt wilt gaan laten dragen, moet je zowel normale als speciale modellen voor dames overwegen.

Stap 6. Stoffen

Katoen is de perfecte keuze voor T-shirts. Sommige soorten kleding vereisen, zowel om praktische als modieuze redenen, echter een combinatie van verschillende soorten materialen.

Piqué wordt bijvoorbeeld traditioneel gebruikt voor het maken van poloshirts in plaats van gewoon katoen en andere keuzes omvatten zijde en synthetische stoffen. Voor sportkleding moeten materialen licht van gewicht en duurzaam zijn en transpiratie kunnen voorkomen.

Kleding voor vrouwen wordt vaak ontworpen om modern en aantrekkelijk te zijn en hiervoor wordt vaak satijn, zijde, nylon of een combinatie van materialen gebruikt. De enige belangrijke regel, die gevolgd moet worden, is het selecteren van uitsluitend hoogwaardige materialen die hun vorm behouden en comfortabel zullen zijn om te dragen.

Gewoon je stijl

T-shirts zijn zo populair dat het echt moeilijk is om iemand te vinden die ze niet graag draagt. Ik wed op mijn sarcastische T-shirtcollectie dat je nu een T-shirt draagt.

Maar niettemin vereist het kiezen van het juiste shirt een kritische blik en zorgvuldige overwegingen. Het moet ook goed bij je outfits passen. Als je het beste T-shirt dat bij je past wilt selecteren, moet je weten wat de vraag is en ook vooral wat je klantenbestand is.

Laat een reactie achter