Een incentive reis (of beloningsreis) is dé ultieme manier om je medewerkers te bedanken voor hun inzet en behaalde prestaties. Je personeel wordt zo gemotiveerd om het aankomende jaar te excelleren en misschien nog wel belangrijker, dat je medewerkers bij jouw bedrijf blijven werken. Aannemen van nieuw personeel kost immers tijd én geld. Dus organiseer jij binnenkort een incentive reis? Geen zorgen, want welke medewerker wil er nou niet het jaar daarop weer een fantastische en onvergetelijke reis maken?

In dit artikel verklapt goMICE (expert in incentive reizen) de ins- en outs over een incentive reis en hoe je ook écht kunt uitpakken. Lees je mee?

Musts’ tijdens een luxe incentive reis

Reizen kan behoorlijk frustrerend zijn en om het écht te laten slagen, is het belangrijk dat de deelnemers zich vanaf moment één welkom voelen. Het begint dus al op het vliegveld.

Welkom

Zorg voor een persoonlijke meet-and-greet op het vliegveld. Gebruik zwarte, luxe auto’s in plaats van grote (onpersoonlijke) touringcars om je gasten naar hun hotel te brengen. Zorg voor voldoende flessen water en (licht geparfumeerde) handdoeken – warm of koel, afhankelijk van de bestemming.

porsche_luxe_auto

Aankomst in hotel

Wanneer de gasten bij het hotel arriveren, hebben ze er al een behoorlijke reis opzitten. Zorg dus voor een lekker verfrissend drankje: een cocktail of mocktail met een lokale siroop, een lokale smaak of lokale distilleerder. Na afloop wordt dit drankje, samen met het recept, als souvenir gegeven. It’s all about the details!

Wees creatief

Lange ritten zijn helaas niet onvermijdelijk, maar we kunnen het wel leuker maken. Hoe? Door het inzetten van muzikanten/artiesten. Pik ze onderweg op: verrassingselementen doen het altijd goed! Of geef ze een boek over de bestemming als cadeau, zodat ze tijdens de rit al inspiratie kunnen opdoen!

Wil je echt uitpakken, zorg dan dat de groep in thema naar de locatie wordt gebracht. Zo hebben wij weleens een vintage rit met ouderwetse klassieke auto’s mogen verzorgen. Natuurlijk inclusief ouderwetse muziek en chauffeur gekleed in bijpassende outfit. Zorg er wel voor dat het thema aansluit op de locatie/bestemming.

De hotelovernachting tijdens een incentive reis

Een goede nachtrust in een fijne setting draagt bij aan het algehele jet-set gevoel tijdens een exclusieve incentive reis. Hierbij onze tips bij het boeken van een hotel bij een beloningsreis.

luxe interieur hotel

Kies alleen voor het beste

Het ligt misschien een beetje voor de hand, maar boek het beste hotel dat je met het beschikbare budget kunt boeken. Kijk niet alleen naar de sterrenclassificatie maar ook zeker naar de online beoordelingen.

Kleine groep? Ga voor een boutique hotel!

Voor kleine tot middelgrote groepen kun je een boutiquehotel volledig afhuren en inrichten zoals je het zelf voor ogen hebt. Let er wel op dat dit in overleg met het hotelpersoneel gebeurt: zij kennen het hotel op hun duimpje en kunnen jou goed adviseren.

Geef extra

Wat als het niet mogelijk is om het hotel af te huren? Zorg voor extra’s, exclusief voor je deelnemers, een pop-up cocktailbar bij het zwembad, ijsjes of heerlijk ontspannende (nek)massages. Of wat dacht je van een Blow-Dry bar voor de vrouwen, aan het eind van de middag? Ze zullen je dankbaar zijn!

luxe hotel met zwembad

WOW-belevenissen

Maar waar het echt om draait zijn de WOW-ervaringen tijdens de activiteiten. Selecteer enkel zeer unieke activiteiten. Zo hebben wij weleens in een grot (!) een 10-gangen diner georganiseerd of een luxe penthouse afgehuurd die in het centrum van New York te koop stond. The sky is the limit! Geef die extra’s en zorg dat je gasten niets tekortkomen!

goMICE – Don’t go without us!

Natuurlijk bestaat er geen één perfect opgestelde incentive reis en wij begrijpen dat je wel een beetje hulp kunt gebruiken. Geen zorgen! Wij van goMICE stellen, geheel naar wens, een exclusief programma samen. Welke boodschap wil je uitdragen en hoe kunnen wij daar met een incentive reis op inspelen? Onthoud één ding: alles is mogelijk! Wij regelen het voor je; Don’t go without us!

Laat een reactie achter