Je woont al jaren in jouw huis en geniet er nog steeds elke dag van. Toch wil je het één en ander veranderen. Je hebt namelijk al jaren niks vervangen! De tuin ziet er best leuk uit, maar ook daar is wat werk aan de winkel. Wil je daarom alsnog met de tijd meegaan en hip tuin hebben? Lees dan gauw verder voor wat tips!

Groen in jouw tuin

modern-huis-tuin

Je hebt wat inspiratie opgezocht op het internet voor jouw tuin. Bijna elke foto is groen. Jij wilt ook een tuin met een beetje natuur, maar je hebt er niet zo’n zin in om de tuin steeds bij te houden. Je hebt namelijk weinig tijd om het gras te maaien en onkruid te verwijderen.

Daarom is kunstgras leggen een goed alternatief. Het is belangrijk om een goede ondergrond voor het gras te hebben. Zand als ondergrond zorgt ervoor dat de grond niet zal verzakken. Ook groeit er geen onkruid in zand en kan water goed afgevoerd worden. Zo voorkom je dus dat de tuin te nat is. Als je een betegelde tuin hebt, kan er alleen kunstgras op liggen als de grond egaal is. Het valt namelijk erg snel op als kunstgras op een grond ligt die niet egaal is. Je hoeft je geen zorgen te maken om de groeven, want je kunt deze met zand vullen. Best handig, toch?

Echte planten

kleine-tuin-bloempotten-terras-vrouw

Ook voor de plantenliefhebbers zijn er opties! Een tuin gevuld met kleurrijke tulpen, lavendel of vetplanten zijn nog altijd in de mode. Deze kun je kwijt in plantenbakken polyester! Dit materiaal is veelzijdig en brengt veel voordelen met zich mee. Deze plantenbakken houden namelijk de warmte vast, waardoor de planten in de wintermaanden geen kou lijden. Ze zijn daarnaast in allerlei maten te verkrijgen. Dus als je een boompje in jouw tuin wilt planten, is hier meer dan genoeg ruimte voor in de plantenbak! Zorg er tot slot ook voor dat je goed weet wat voor planten er in jouw tuin staan en wat ze nodig hebben. Indien je een groene tuin wilt, maar niet alle tijd van de wereld hebt om te tuinieren, is het slim om planten te kiezen die soortgelijke zorg nodig hebben. Dit maakt het makkelijker voor jou om bij te houden én je hebt een prachtige tuin!

Jouw tuin kan binnen een paar uur dus al een hele nieuwe look hebben. Of je nu een liefhebber bent van planten met zeeën van tijd of juist heel weinig tijd… Er is voor ieder wat wils! Met deze tips kun je al aardig vooruit, maar ben je toch benieuwd naar meer manieren om jouw tuin wat hipper te maken? Kijk dan vooral op de website van Gras en Groen!

Laat een reactie achter