Heb je een nieuwe bedrijfsauto in jouw bezit? Dan moet je een bedrijfsautoverzekering Univé afsluiten. De verzekering is een wettelijke verplichting om de weg op te kunnen. Zonder een verzekering, al is het alleen de basis, kun je tijdens een controle een hoge boete verwachten. In het ergste geval raak je zelfs je rijbewijs kwijt. Het is daarom aan te raden om zo snel mogelijk de juiste stappen te doorlopen. Maar weet je eigenlijk wel hoe je de verzekering afsluit zonder een verkeerde keuze te maken? En wat komt er nog meer kijken bij de aanvraag? Na het lezen van onderstaande informatie kun je snel met het nieuwe voertuig de weg op.

De waarde van de auto voor de dekking

Een bedrijfsautoverzekering van Univé kun je helemaal aan de behoeften van jouw bedrijf en het voertuig aansluiten. Je moet daarom de auto en de waarde ervan volledig kennen. Het is dus essentieel om te weten wat je wilt verzekeren. Heb je een gloednieuwe auto gekocht? Dan wil je uitgebreider verzekerd zijn dan met een tweedehands model. De uiteindelijke waarde van het voertuig bepaalt welk type verzekering je daadwerkelijk nodig hebt. Er zijn meerdere verzekeringen mogelijk. De WA-verzekering is het minimale dat je afsluit. Hiermee ben je verzekerd tegen de aansprakelijkheidsclaims tijdens een ongeval. Je kunt deze basisverzekering verder uitbreiden met een beperkt casco of een all risk verzekering. Het is afhankelijk van de risico’s die je wilt lopen welke verzekering het beste bij je past.

Aanvullende opties en de bijbehorende polisvoorwaarden

contract-ondertekenen

Naast de drie basisdekkingen bij de bestelautoverzekering zzp online afsluiten kun je ook aanvullende opties overwegen. Iedere situatie is weer anders, waardoor je soms niet voldoende hebt aan de dekking die de verzekeraar biedt. Zo kun je bij deze verzekering denken aan rechtsbijstand, pechhulp of een inzittendenverzekering. Let er goed op dat je alles gedekt hebt wat een risico kan zijn onderweg. Ze maken een wereld van verschil als je in een onverwachte situatie terechtkomt. Kijk ook goed naar de polisvoorwaarden die bij alle dekkingen horen. In deze voorwaarden staat precies wat wel en niet gedekt wordt. Zo kom je niet voor verrassingen te staan tijdens het indienen van een schadeclaim. Ook weet je hiermee precies hoe je de claim indient indien nodig.

Nadenken over het eigen risico

Nog voordat je de verzekering af kunt sluiten, denk je na over het eigen risico dat je bereid bent om te betalen. Bij iedere verzekering hoort een eigen risico dat je eerst moet betalen voordat de verzekeraar overgaat tot het vergoeden van de schade. Hoe hoger je het eigen risico zet, hoe lager het maandbedrag gaat zijn. Houd er wel rekening mee dat je dit bedrag moet kunnen dragen in het geval van het indienen van een schadeclaim. Je kan dus ook kiezen voor een hogere maandpremie, maar een betaalbaar bedrag in het geval van schade. Je kunt hier later altijd nog een verandering in aanbrengen, zodat de verzekering bij jou en jouw bedrijfsvoering blijft passen.

Laat een reactie achter