Veel mensen vinden het moeilijk om hun outfits te stijlen met armbanden. Sommigen zeggen dat ze in de weg zitten, anderen zeggen dat ze nooit de juiste gelegenheid kunnen vinden om ze te dragen. Wat we het vaakst horen is dat ze moeilijk te combineren zijn met andere accessoires.

Ongeacht dat alles blijven armbanden een van de mooiste en meest tijdloze accessoires die je voor jezelf kan kopen. Als ze goed gedragen worden, voegen ze aan elke outfit een perfect vleugje klasse en stijl toe.

Als je niet zeker weet hoe je armbanden moet dragen, maar ze toch graag in je outfits voor alle gelegenheden zou willen verwerken, lees dan verder om meer te leren.

Mix en match

person wearing gold-colored analog watch with black strap

Je doel moet niet zijn om je armen met zoveel mogelijk armbanden vol te gooien. Meestal is bij de meest stijlvolle en elegante looks een enkele armband heren om één pols voldoende om een look echt af te maken. Je moet echter niet bang zijn om te experimenteren. Het dragen van een paar armbanden met verschillende kleuren of patronen kan een goede look zijn, net als het dragen van een paar van verschillende breedtes. De look van meerdere armbanden kan prachtig zijn bij de juiste outfit. Bedenk alleen dat het jouw stijl is die je hier probeert te laten zien, dus vertrouw op je eigen oordeel.

Denk aan je omgeving

Als je kiest welk stuk je gaat dragen, zorg dan dat je rekening houdt met je omgeving. Als je op je werk bent, wil je niet dat je armbanden veel lawaai maken en de werkomgeving verstoren of, nog erger, je afleiden. De armband die je naar je werk draagt moet dun en stijlvol zijn, iets dat je persoonlijkheid aanspreekt. Als je een stijlvolle outfit draagt, hou het dan bij een meer neutrale armband. En evenzo, als je een neutrale outfit draagt, wees dan niet bang om een statement te maken. Tegelijk moet je ook niet terugdeinzen voor dikkere armbanden. Als je de stad in gaat of gezellig met vrienden gaat eten, kan een grove armband net datgene zijn wat je outfit nodig heeft om te schitteren.

Kan je hem lang dragen?

zilveren-armband

Het lijkt misschien verleidelijk om kostuumsieraden of snelle mode te kopen die goedkoop zijn en bij de stijl van de tijd passen. Maar voor je dat doet, neem even de tijd om na te denken. Zal je dat armband ooit nog dragen? Gaat het stuk voor je er ook maar iets aan hebt? Zal het net zo lang in de mode blijven als je nodig hebt om het te dragen?

Er is een tijd en plaats voor de meer leuke, stylvolle armbanden. Je moet er echter ook aan denken jezelf te trakteren op een mooi, tijdloos jongens armband dat nooit uit de mode raakt. Het voordeel van een luxer armband kopen is dat het je lang zal bijblijven. Het vakmanschap is uiteindelijk superieur, opvallend en mooi.

Blijf bij 1 soort metaal

We hadden het al eerder over mixen en matchen, maar dit is een gebied waar je voorzichtig moet zijn. Je kunt in de verleiding komen om zilver en goud te mengen als je je armbanden aan elkaar koppelt, maar je moet er voor terugdeinzen. Het heeft de neiging er alleen maar rommelig uit te zien en geeft vaak niet het resultaat dat je zoekt.

Er is echter niets mis mee om in het kleurenschema van dat metaal te blijven. Een gouden armband gemengd met een diepbruine armband kan je look naar een hoger niveau tillen.

Vergeet de mouwlengte niet

man-zwarte-kralen-armband

Als je een overhemd draagt dat je polsen bedekt, doe dan geen moeite met de armbanden. Het voelt misschien goed om te stylen met accessoires en je denkt misschien dat je je mouwen een beetje optrekt en zo pronkt met een mooi nieuw stuk dat je hebt. Maar je moet je echt de moeite besparen voor mouwen die niet helemaal tot je polsen zullen reiken.

Hou het comfortabel

kralen-armbanden-man

De perfecte pasvorm voor je pols vinden is een ander sleutelelement bij het kiezen van de perfecte armband. Als je armband te strak zit, krijgt hij niet de beweging en stroom die hij nodig heeft. Evenzo, als je armband te groot is, loop je tegen een paar problemen aan. Hij zal je waarschijnlijk lomp staan, hoe mooi het sieraad ook is. En als hij eraf valt, zul je veel tijd moeten besteden aan het zoeken ervan. Een armband die mooi is maar slecht past is nooit een goede armband keuze. Zorg er dus voor dat je je pols opmeet, zodat je de perfecte maat voor je kunt vinden. Een leren armband heren is een veilige keuze als het gaat om een comfortabele armband.

Functionaliteit

Heb je ooit armbanden gezien die ook als horloge functioneren? Deze mooie uurwerken lijken misschien een onconventionele methode en, toegegeven, ze zijn niet de juiste keuze voor elke look waar je voor gaat. Maar er is geen reden waarom je een prachtig decoratief horloge geen plaats zou geven in je juwelendoosje voor een leuke avond uit.

Kralen armbanden zijn nog altijd trending

verfijnde-armband-man

Hoewel je bij ‘kralenarmbandjes’ misschien aan kindersieraden denkt, is het tijd om die veronderstelling te veranderen. Kralen armbanden zijn comfortabel, mooi, en zo leuk om mee te versieren. Je hebt de mogelijkheid om er maar één te dragen en je hebt dan een prachtige look. Maar je kunt ook kleuren mixen en matchen.

Less is more

We hebben het al gezegd, maar het is het herhalen waard. Overdrijf niet met welk accessoire dan ook, maar vooral met armbanden. Je moet je op je gemak voelen om er een paar te stapelen, maar er is een fijne lijn tussen mooi gestapeld en overladen.

Hou het klassiek

gouden-sieraden-ketting-armband

Zoals we al eerder zeiden, is de meest klassieke look een eenvoudige zwarte blouse en een mooie gouden of zilveren armband. Als je een gelegenheid zoekt om een bijpassende set armband en oorbellen uit de kast te trekken is dit het moment om het te doen.

Conclusie

Hopelijk heeft deze gids je geholpen iets meer te leren over hoe je armbanden kunt dragen. Armbanden zijn het perfecte accessoire om elke look compleet te maken en er is geen reden waarom je het dragen ervan zou moeten schuwen. Volg gewoon de eenvoudige tips die we hierboven beschreven en je bent in een mum van tijd op weg naar een nieuwe, klassieke look.

Check Actueel.nl voor nog meer inspiratie.

Laat een reactie achter