Kijk eens, zodra het kwik boven de 20°C is gestegen, om je heen in een gemiddelde hoofdstraat, park, strand, café, pub, supermarkt, bowlingbaan, tuincentrum of bij de ambachtelijke slager en je zult snel al snel merken mannen er echt moeite mee hebben om ons tijdens de zomer goed te kleden…

Vooral als het gaat om het dragen van een korte broek.

In tegenstelling tot de dikke kleding met al zijn vriendelijke breisels, overjassen en donkere tinten, die we in de winter dragen, biedt de zomer een in het oog springende, vurige schijnwerper op onze fysieke en modieuze tekortkomingen, maar dat hoeft niet zo te zijn.

Hoewel je er misschien niet echt wat aan kunt doen dat je twee spierwitte benen hebt, kunnen we je wel vertellen hoe je deze zomer wel en vooral niet je korte broeken moet dragen. Na het lezen van deze blog ben je klaar om online herenkleding te vinden met de perfecte korte broek.

Wel doen: besteed aandacht aan de pasvorm

Klinkt dit voor de hand liggend? Misschien wel, maar je zult er versteld van staan ​​hoeveel mannen tekortschieten (sorry) als het gaat om het uitkiezen van de juiste lengte voor hun korte broek.

Een solide vuistregel is om je korte broek nooit onder je knieschijf te laten vallen en je moet ook nooit een broek kopen, die meer dan twee centimeter boven de knie valt. Het is een kwestie van kleine details, die een groot verschil maken.

Niet doen: koop nooit een korte broek in cargo stijl… echt nooit

Hoewel de nonchalante pasvorm weer in de mode is, geldt dit absoluut niet voor een korte broek in cargo stijl: een slordige, onflatteuze, luie en (en hadden we het al over een slonzige?) stijl, die thuis in een kast veilig achter slot en grendel moet blijven liggen.

Tenzij je acht jaar bent natuurlijk. Ze zijn best handig als je acht jaar bent. Veel zakken voor jojo’s en spinners enzo.

Wel doen: houd het simpel

Samen met het vinden van de juiste pasvorm (zie punt 1) is een ander belangrijk element voor de perfecte korte broek de stijl en de kleur.

Wat betreft de stijl is een eenvoudige Chino met twee zakken een blijvende favoriet. Korte broeken zijn een van die zeldzame items in je garderobe waarmee je echt niet hoeft te experimenteren. Als het warm weer is, wil je gewoon geen lange broek dragen. Denk daar niet te veel over na.

Wat betreft de kleur zijn marineblauw, houtskool, zwart, bruin en olijf allemaal solide basiskleuren met daarbij lage Timberland schoenen.

Niet doen: drukke patronen

Dat gezegd hebbende, als je ervoor kiest om voor een korte broek met een subtiel patroon te gaan, zorg er dan voor dat je het combineert met een effen bovenstuk.

Draag het drukke Hawaii-shirt samen met bijvoorbeeld je effen marineblauwe Chino.

Wel doen: besteed aandacht aan de sokken

Nog een makkelijke, die vaak over het hoofd wordt gezien. Draag of van die onzichtbare sokken zodat het eruit ziet alsof je helemaal geen sokken draagt ​​(zonder de hygiëne- en zweetproblemen) of ga, als je dapper genoeg bent, voor de skater-look – koop een paar sokken op kuitlengte waar geen merk op staat en die prachtig staan bij je Vans en jouw niet-bestaande skateboard.

De enkelsokken, die twee centimeter boven je gympen uitsteken, zijn het ergste.

Niet doen: overkleden

Alleen maar omdat je korte broeken draagt, wil nog niet zeggen dat je outfit er niet goed uit kan zien, maar je moet wel weten dat er beperkingen zijn, wat betekent dat je het beter niet kunt combineren met een blazer met een dubbele rij knopen, leren riempjes of bruine leren instappers.

Laat een reactie achter