In dit artikel geven we je de basisrichtlijnen over hoe je echte Supreme kleding kunt scheiden van al het neppe dat in omloop is, zodat je jezelf niet zomaar laat oplichten. Het spotten van fake Supreme artikelen kan een harde taak zijn, vooral als je niet waar je nou precies op moet letten. Of het nou om een fake hoodie, pet, t-shirt of zelfs een sticker gaat, dit artikel gaat er in ieder geval voor zorgen dat jij niet meer opgelicht gaat worden, wanneer je van plan was Supreme te kopen. Want mocht je veel Supreme kopen, dan moet je ook aardig veel geld verdienen.

Het Supreme Logo

Een echt Supreme logo heeft een zeer donkerrode achtergrond rond het sneeuwwitte Supreme logo. Een fake Supreme logo is meer van lichtere kleur of juist veel te donker.

Bekijk de stiksels – Op het echte logo zijn de stiksels zeer stevig. Het heeft een onderscheidend ‘knapperig’ patroon dat lijkt op vele kleine diamanten die door diagonale stiksels aan elkaar bevestigd zijn. Bij neppe Supreme kleding zijn de steken gewoon simpelweg horizontaal en verticaal en overlappen zij elkaar. Ook horen de randen van het logo strak te zijn. Bij een nep Supreme logo zijn de randen vaak slordig afgewerkt.

De letters – Bij een originele Supreme logo worden alle letters zeer dicht bij elkaar geplaatst. Bij fake Supreme kleding liggen de letters eerder wat verder uit elkaar. Let goed op de’ r’ en de’ e’ aangezien deze twee letters elkaar raken als het om een origineel product gaat.

Leg het in de zon – Bij een originele Supreme logo hoort het witte gedeelte er vooral mat uit te zien. Bij een nep Supreme is dit meer meer grijsachtig dan wit. Wanneer je het in de zon legt, glinstert het nep Supreme logo eerder dan dat het er mat uitziet.

Ruimte tussen de letters – Er moet voldoende ruimte zijn tussen het kruisstiksel en het woord’ Supreme’ in het label, anders is je Supreme fake.

Supreme Petten

Let op het lettertype – Het echte Supreme logo op de pet staat altijd cursief. Op de meeste fake petten is het Supreme logo in rechte letters geschreven.

De riem – Kijk vooral naar de achterkant van de Supreme pet. Bij een originele Supreme cap is de riem naar de rechterkant gericht. Bij de neppe Supreme petten is de riem naar links gericht. Let ook op de lengte van de band, want dat hoort namelijk klein en kort te zijn.

De rand – Bij de meeste originele Supreme petten hebben de randen minstens vijf lijnen van stiksels, die ook goed zichtbaar zijn. Bij de meeste fake Supreme caps zijn hebben de randen echter vier of nog minder stiksellijnen.

Vouw de pet in tweeën – Als het een echte Supreme pet is, dan horen de twee oogjes aan de linkerkant perfect uitgelijnd te zijn en dus ook de twee oogjes aan de rechterkant. Als dat niet het geval is, gaat het om een neppe Supreme cap.

Check de tag – Bij een originele Supreme pet zal de tag in de vorm van een vierkant zijn en erg klein. Echter, is dit bij de meeste neppe Supreme petten niet het geval. Daar zijn de tags veel groter en zijn ze eerder rechthoekig. Ook zal het Supreme-logo op de tag van de echte dikker zijn, met minder ruimte tussen de letters. Bij een nep Supreme logo zullen de letters eerder minder dik zijn, met voldoende ruimte ertussenin.

De stiksels – De stiksels in het logo van de pet zitten dichtbij de rand, wat dus betekent dat het logo op geen enkel punt zal opklappen. Bij een nep Supreme pet beginnen de randen eerder in te vouwen.

Supreme Hoodies

neppe supreme hoodies

Kijk naar de tags – Bij een echte Supreme hoodie eindigt de “made in” tag precies in het midden van de Supreme tag, terwijl de “made in” tag bij de fake Supreme truien aanzienlijk kleiner of juist langer is.

Het waslabel – Bij een echte Supreme hoodie zie je duidelijk de stiksels aan de bovenkant van het wasinstructielabel, terwijl bij een nagemaakt de bovenkant van het waslabel met een simpele kruisnaad in de capuchon gestoken wordt. Daarnaast zijn de echte tags ook niet erg glanzend.
 Ook zijn de meeste echte wasetiketten niet aan de van een echte Supreme trui gestikt.

Plaatsing van het logo – Bij een nep Supreme trui is het logo van het wasetiket aan de zijkant gestikt, maar bij een echte Supreme hoodie is het label aan de binnenkant genaaid.

De zij logos Bij een logo aan de zijkant mag er geen ruimte overblijven tussen de letters en de zijkanten. Bij een fake Supreme hoodie zijn de letters zeer klein zijn waardoor het er groter en kaler uitziet.

De trekkoorden – Alle Supreme truien hebben platte trekkoorden. Als ze ronde trekkoorden hebben, dan is de kans groot dat het om een nep artikel gaat.

Check de video hieronder voor een nog duidelijkere uitleg over hoe je een fake Supreme hoodie kunt herkennen.

Supreme T-shirts

Check de stiksels – Rondom de halslijn zullen er geen zichtbare dubbele of zelfs enkele stiksels zijn. Als je wel zichtbare stiksels spot, dan gaat het helaas om een nep Supreme t-shirt.

Kijk naar de tag – Er staat o.a. “MADE IN U. S. A.” op. Nou is er bij een originele Supreme t-shirt altijd een punt na de U, S en de A. Als een van de drie punten ontbreekt, is het een nep.

Draai de tag om – Als je de tag omdraait, moet er een Supreme watermerk aanwezig zijn dat niet cursief, maar rechtop in het wit staat. Het cursief watermerk is een indicatie van een vervalst product en het valse watermerk zal ook niet “knapperig” wit zijn. Het is ook moeilijker om het echte watermerk in dimlicht te lezen.

De maat – Als het Supreme T-shirt wat ouder is, dat wil zeggen vóór 2007, dan is de kans groot dat de maat van het T-shirt op de onderzijde van de tag is afgedrukt.

In de video hieronder kan je nog meer tips vinden om een fake Supreme t-shirt te herkennen.

Conclusie

Als je Supreme items wilt kopen, zorg er dan in ieder geval voor dat je de verkoper 100% kan vertrouwen en dat het om een legitieme verkoper gaat. Check bijvoorbeeld de recensies van vorige kopers en doe een beetje online onderzoek naar hun algemene reputatie.
 Tot slot is je intuïtie je beste vriend!

Laat een reactie achter