Denk eens na over welke kleur je je ramen wilt verven. Een laagje witte verf werkt verhelderend en concurreert niet met een opvallende muur.

Wil je echter een statement maken, kies dan een kleur die een paar tinten lichter of donkerder is dan je muren. Zo worden je ramen meer een centraal punt in je kamer.

Ben je meer weg van een minimalistische inrichting? Verf je raam in dezelfde kleur als je muren. Mocht je nog een mooie geschikte verf zoeken voor de muren, check dan even de Sigmapearl Clean Matt. Sigma Sigmapearl Clean Matt is een watergedragen muurverf. Deze matte muurverf voor binnen is gemaakt op acrylaatdispersie. Deze muurverf is ideaal voor het afwerken van muren die met regelmaat gereinigd worden.

wit-raamkozijn-hout

Stap 1

Schuur het raamkozijn met een middelmatig schuurpapier en borstel eventueel stof weg. Zorg ervoor dat je een veiligheidsbril op hebt terwijl je dit doet. Veeg het kozijn schoon met een vochtige spons – gebruik gewoon water, geen zeep.

Stap 2

Ga met afplaktape langs de randen om een zuivere lijn te krijgen. Als je extra voorzichtig wilt zijn, kun je ook krantenpapier afplakken om het glas te bedekken. Verwijder tussen de lagen het afplakband en breng het opnieuw aan om te voorkomen dat de lijm verf verwijdert.

Stap 3

Schilder in een consequente richting – dezelfde kant op als de houtnerf – om een mooi, egaal oppervlak te krijgen. Laat het geheel 2-3 uur drogen.

Stap 4

Terug naar af! Wrijf zachtjes over het kozijn om het oppervlak ruw te maken, dit zal de verf beter laten hechten. Breng verf aan op het kozijn, dan op de opengaande luiken. Laat het raam open om te laten drogen.

Stap 5

Als je eerste laag gedroogd is, breng je je tweede aan, net als in stap 4. Verwijder het afplaktape en laat de verf in de loop van 24 uur drogen. Verf heeft altijd tot 24 uur nodig om te drogen, dus laat de verf gedurende deze tijd met rust. Sommige verven hebben minder tijd nodig, maar 24 uur is een veilige schatting voor een verf op oliebasis. Als je een openslaand raam hebt, wees dan voorzichtig dat je de verf niet laat drogen met het raam dicht, want dan gaan de verschillende delen van het kozijn aan elkaar kleven. Als de verf droog is, breng je gerust een tweede laag verf aan als je liever een dikkere laag hebt.

Leun achterover en neem het eindresultaat in je op, dat alles in slechts één dag! We wedden dat je de buren uit het raam al jaloers kunt zien kijken!

Laat een reactie achter