Een kleine woning inrichten heeft zijn voor en nadelen. Voor wie dit ook nog eens een luxe uitstraling wil geven, kan dit nog lastiger zijn. Je wilt deze niet alleen praktisch inrichten, maar het gevoel van luxe en ruimtelijkheid moet ook terugkomen. Hierbij draait het niet alleen om dure meubels of chique decoratie. Het gaat ook om slimme inrichting, de ruimte goed gebruiken en dingen weglaten. Wij geven je tips voor het inrichten van een kleine woning. Daarbij zorgen we ervoor dat de inrichting alsnog luxe uitstraalt. Lees snel verder!

Minimalistische inrichting

geel-interieur-woonkamer

Ten eerste ga je voor een minimalistische inrichting. Dit is niet alleen modern en stijlvol, maar creëert ook een gevoel van ruimte. Ga voor “less is more”. Zo vermijd je een rommelige uitstraling en focus je je juist op dingen die je echt nodig hebt. Een grote bank is natuurlijk heerlijk, maar neemt vaak (te) veel ruimte in. Ga daarom voor een kleine hoekbank. Deze is net zo comfortabel en bespaart een hoop ruimte. Met een opgeruimde, strakke ruimte en een aantal opvallende kunstwerken en design meubels ga je voor luxe!

Luxe materialen en texturen

Daarnaast ga je vooral voor luxe materialen en texturen. Dit maakt het verschil tussen een doffe ruimte en een chique woning. Overweeg in de keuken materialen zoals marmer en natuursteen voor een strak uiterlijk. Denk in de woon- en slaapkamer aan sierkussens en luxe plaids. Ga voor fluweel of kwalitatief katoen. Zet ook een dressoir neer van mooi materiaal als hout of met een marmeren afwerking. Zo heb je ook voldoende opbergruimte, wat rommel tegengaat. Maak de ruimte af met een luxe tapijt op de vloer.

Lichte en luchtige uitstraling

woonkamer met banken

Tot slot ga je voor een ruimte met een lichte en luchtige uitstraling. Dit voelt gelijk ruimer en levendiger aan. Zo krijgt jouw woning een fris en schoon gevoel. Dit is erg belangrijk om een ruimte wat luxe te geven. Ga voor lichte kleuren op muren en het plafond. Vermijd vooral zware en donkere gordijnen. Kies juist gordijnen van lichte en doorschijnende materialen. Deze bieden wel privacy, maar blokkeren het licht niet. Zet tot slot grote spiegels neer. Zo lijkt de ruimte nog groter.

Zoals je ziet, richt je een kleine woning gemakkelijk effectief in. Daar komt bij dat je de woning alsnog een luxe uitstraling geeft. Ga dus voor een minimalistische inrichting en houd rekening met een lichte en luchtige uitstraling. Maak de ruimte af met luxe materialen en texturen. Zo geniet jij van een kleine, maar chique woning!

Laat een reactie achter