Een parasol in je tuin is ideaal, het vermindert de felle zon op je telefoon of iPad-scherm, beschermt tegen Uv-straling en warmte en geeft jouw tuin een stijlvolle uitstraling. Met een enorme variëteit aan beschikbare parasols, zowel in vorm als functie, is er geen twijfel over mogelijk dat je jouw ideale parasol kan vinden die aan jouw smaak voldoet, en bij je tuin past.

De mooiste parasols zijn ideaal om bij een tuinmeubel te plaatsen, of om een plek met schaduw te maken op je favoriete plekje in de tuin waar je kunt loungen en socializen zonder te bezwijken aan de hete zon. Als je benieuwd bent naar de perfecte parasol voor jouw tuin, die voldoet aan je smaak en goed past bij het decor, dan ben je op de juiste plek!

Heb ik een cantilever of tafelparasol nodig?

zweefparasol

De eerste keuze die je moet maken is of je voor een cantilever of tafelparasol gaat. Laat de termen je niet verwarren, een cantilever kan gerust boven je tafel komen te hangen, en een tafelparasol kan ver van een tafel staan.

Tafelparasols worden zo genoemd omdat ze ideaal zijn om bij een tafel geplaatst te worden, bijvoorbeeld in het gat dat zich in het midden van de meeste tuintafels bevindt. Ze worden door ondersteund door een buis die vanaf het voetstuk verticaal omhoogloopt, door het gat in de tafel, waar vervolgens de parasol op rust, als een grote paraplu. Echter, als jouw tuintafel geen gat heeft in het midden van de tafel, dan kan je beter op zoek gaan naar een cantilever.

Cantilever parasols hebben een voet die buiten het midden van de parasol staat. Hierdoor valt de parasol over de plaats die je van de zon wilt afschermen, maar de voet staat niet in de weg. Ze komen in verschillende vormen en grootten, sommige hebben geavanceerde mechanismen voor het aanpassen van de plaatsingshoek, alsmede de ophanging van het doek zodat je het perfecte zonneschild kan creëren.

Wat voor voet moet ik kopen?

De voet van de parasol is erg belangrijk. Zonder voet wordt je parasol op een dag met veel wind zo meegenomen door ene windvlaag. Een parasol die door het midden van een tafel wordt gestoken behoeft geen zware voet, afhankelijk van de grootte van de parasol. Voor vrijstaande parasols, vooral wanneer het om een flinke cantilever parasol gaat, moet je zeker op zoek naar een zware voet, die voldoende draagkracht heeft voor de parasol en de invloed van wind op de parasol.

Laat een reactie achter