Het kiezen van het juiste transportbedrijf is voor kleine tot middelgrote ondernemingen van cruciaal belang om hun bedrijf naar een hoger niveau te tillen. Het sluiten van een overeenkomst met een kwalitatieve, professionele strategische logistieke partner zoals Marathon International kan hun bedrijfsprocessen en -operaties versterken, verbeteren en stroomlijnen.

Hieronder vindt u de top vijf van aandachtspunten bij de keuze van de beste transport- en logistiek partner:

#1 Achtergrond & Referenties Check

Voordat u een overeenkomst tekent, is het van het grootste belang om er zeker van te zijn dat het logistieke bedrijf dat u overweegt een goede reputatie heeft, zowel bij haar klanten als binnen de industrie. Een gerenommeerd bedrijf dat niets te verbergen heeft, zal open en eerlijk zijn in het beantwoorden van vragen van potentiële klanten. Wees op uw hoede voor tekenen wanneer een bedrijf niet 100% openhartig is met gevraagde informatie. Marathon International beschikt over een team van ervaren, toegewijde logistieke experts die opgeleid zijn om alle vragen van klanten op een duidelijke en professionele manier te beantwoorden.

#2 Ervaring

Om uw goederen zo efficiënt, veilig en effectief mogelijk te vervoeren, heeft u een bedrijf nodig met een bewezen staat van dienst. Kies voor een bedrijf als Marathon International die gedetailleerde kennis van de logistieke industrie verwerkt, en daardoor de speciale en unieke behoeften van haar klanten begrijpt. Hun ervaring zorgt ervoor dat taken in een zo kort mogelijk tijdsbestek worden uitgevoerd, zonder afbreuk te doen aan kwaliteit en service.

#3 Budgettering

finance

Vele factoren zullen de transportkosten beïnvloeden, zoals het type product dat verscheept moet worden, of het geclassificeerd is als gevaarlijke goederen, en hoe delicaat de vracht is, naast vele andere overwegingen. Een betrouwbaar logistiek bedrijf, zoals Marathon International, analyseert deze factoren en legt de kosten voorafgaand aan de verzending uit, zonder verborgen kosten of onkosten.

#4. Veiligheid is van het grootste belang

Het veilig vervoeren van goederen is misschien wel de belangrijkste factor bij het kiezen van een logistiek & transport bedrijf. Als de goederen op de een of andere manier in gevaar komen door slecht transport, kan dat aanzienlijke en blijvende gevolgen hebben, niet alleen voor de goederen zelf, maar mogelijk ook voor de reputatie van het bedrijf. 

Hecht het bedrijf dat u overweegt veel waarde aan veiligheid, zowel voor uw goederen als voor zijn personeel? Zijn de vrachtwagens modern en voorzien van de nieuwste veiligheidssystemen, of zijn ze verouderd en aan reparatie toe? Welk niveau van routine-onderhoud wordt uitgevoerd op hun vloot om een hoog niveau van veiligheid te handhaven? En kunnen ze aantonen dat ze in het verleden door de overheid opgelegde inspecties hebben doorstaan? Zorg ervoor dat er garanties zijn voordat u samen een partnerschap aangaat.

Een logistiek bedrijf is slechts zo goed als zijn personeel. Ga na of hun chauffeurs voldoende opgeleid zijn en over de juiste rijvaardigheid beschikken. Beschikt het bedrijf over permanente interne opleidingssystemen om de werknormen hoog te houden? Vraag naar de ervaring van de chauffeurs – hoe meer hoe beter. En ten slotte, hebben de chauffeurs een strafblad voor het rijden onder invloed van alcohol.

#5 Het belang van tijd

verhuis-vrachtwagen

Als aan de eerste vier punten is voldaan dan is het resterende punt om te overwegen is de tijd die het kost voor de producten om uw klanten te bereiken. Een professioneel topbedrijf als Marathon International kan de tijd aanpassen aan uw individuele wensen. Mochten de omstandigheden plotseling veranderen, dan beschikken zij over systemen die zich kunnen aanpassen en zorgen voor een vlotte en ononderbroken doorstroming van uw goederen.

Laat een reactie achter