Elke kleine ruimte, of het nu kamers, terrassen, patio’s of kleine tuinen zijn, heeft bij het inrichten ervan veel meer aandacht nodig dan grotere ruimtes. Maar er zijn veel ideeën waarmee je rekening kunt houden en die je kunt toepassen, zodat deze ruimtes er ruimer en gezelliger uitzien. We geven je eenvoudige tips en ideeën, zodat je met een klein budget je kleine tuin kan omtoveren tot een weldadige en ontspannende buitenruimte.

Als we het over wanorde hebben, stelt absoluut iedereen zich het interieur van huizen voor. Maar in kleine tuinen kun je de wanorde ook waarderen. Wanorde, desorganisatie, tumult, in welke ruimte dan ook, veroorzaakt stress. Misschien ben je wel eens overweldigd door je rommelige en levenloze tuin.

Het is om deze en nog veel meer redenen dat je je niet alleen bewust moet zijn van de ruimtes in je huis, maar ook die buiten. Aangezien ze een verlengstuk zijn van je huis. Kleine tuinen zijn in sommige gevallen als het verlengde van een woonkamer, maar dan in de open lucht. Je kan er namelijk ook gewoon een prachtige hoekbank tuin neerzetten.

Geloof het of niet, kleine tuinen hebben verschillende voordelen. Maar de fundamentele is dat ze niet zoveel ondersteuning nodig hebben als die van een grote ruimte. Daardoor kun je ze versieren met minder elementen, maar tegelijkertijd zullen deze eenvoudige elementen van kleine tuinen een iets grotere ruimte maken die iedereen kan zien.

We zullen je enkele tips geven om te beginnen met het veranderen, versieren en maximaliseren van die mooie buitenruimte die je hebt, maar die je misschien niet ziet.

Om aan de slag te gaan, moet je garanderen dat je echt de verandering in je kleine tuin wilt aanbrengen. Je moet kijken wat je kunt behouden en wat je kunt hergebruiken en bewaren. Je zou kunnen tekenen of schetsen hoe je je tuin zou willen hebben. Natuurlijk rekening houdend met de afmetingen die het heeft. Houd ook rekening met ideeën van andere mensen en deskundigen, zodat je jezelf wat meer kunt sturen in je ontwerp.

Inrichten met tegels

Je kunt je familie en vrienden vragen je te helpen die ruimte schoon te maken, terwijl ze een barbecue voorbereiden en delen terwijl ze hun handen uit de mouwen steken. Samen kunnen ze schoonmaken, planten, meubels regelen of hekken schilderen, afhankelijk van het ontwerp dat je wilt of dat je gaat kiezen. Het is echt perfect om ideeën te delen en het resultaat zal uniek zijn.

Stenen geven altijd een ongelooflijke uitstraling aan de tuinen

tuintegels

Iedereen, nou ja, de overgrote meerderheid, houdt van een tuin waar ze sierstenen of looppaden kunnen hebben. Planten van verschillende kleuren om het meer leven en vreugde te geven, en natuurlijk een of ander meubelstuk om te kunnen zitten, genieten en ontspannen na een lange werkdag. Check de Latour tuinmeubelen eens als je op zoek bent naar goede kwaliteit.

Je moet geen genoegen nemen met het eerste wat je ziet, het is veel beter dat je verschillende opties observeert, zodat je prijzen en kwaliteit kunt vergelijken. Ik weet dat we vermeldden dat je met een klein budget je ruimte kunt transformeren, en dat is waar. Maar onthoud en houd in gedachten dat er heel goedkope dingen zijn die uiteindelijk duurder uitvallen omdat ze niet lang meegaan. Kijk dus goed naar de kwaliteit van wat je nodig gaat hebben, zodat je er niet binnen korte tijd spijt van krijgt. We herinneren je eraan dat je sommige dingen die je hebt nog steeds kunt recyclen, en dat hangt van jou af.

Inrichten met potten

kleine-tuin-bloempotten-terras-vrouw

Doorgaan met het thema besparing. Bij het planten van je planten kun je denken aan het kweken van zaden of stekken. Vaste planten of heesters zijn een geweldige optie voor je tuin. Omdat ze veel langer meegaan dan de planten of bloemen die van tijden zijn. Vaste planten kun je groeperen naar de irrigatiebehoefte van elke indeling. Dit om het je gemakkelijker te maken en wat te besparen in de tijd van het onderhoud van je tuin.

Recycle je meubels

tuin-lounge-stoelen

Als je interieur meubels hebt die al enigszins gebruikt zijn en je wilt ze veranderen, gooi ze dan niet weg. Gebruik ze in je tuin, alleen met een beetje verf worden ze perfect en geven ze dat speciale tintje aan je kleine natuurlijke ruimte. Je kunt ook klapmeubels gebruiken, deze helpen een beetje om de ruimte te maximaliseren en op dezelfde manier dat het er misschien niet rommelig uitziet.

Met deze optie kun je ook je stoelen of tafel gebruiken als je wilt zonnen of delen met je groep geliefden. En tegelijkertijd kun je ze na gebruik opslaan. Dit is iets voortreffelijks dat ze in de wintertijden niet buiten staan en je meubels dus veel langer meegaan. Vergeet niet dat een tuin veel levendige kleuren heeft. De kleur van je meubels moet dus iets warmer en zachter zijn.

Je kunt overwegen om de traptreden te gebruiken om je tuin in te richten. Het bespaart je wat meer ruimte en het is echt een super chique item. Wat een voornaam tintje geeft aan alle kleine tuinen. Deze getrapte trappen zijn praktisch als je ze wilt verplaatsen en je tuin opnieuw wilt inrichten.

Denk verticaal

Als je tuin extreem klein is, overweeg dan de optie van een grotendeels verticale tuin. Je zou een muur kunnen creëren door natuurlijke habitat te planten. Dit is een andere en eigentijdse manier om je kleine tuin op te fleuren, terwijl je toch vloeroppervlak nodig hebt om tegels of meubels te plaatsen.

Gebruik de schutting om planten te laten groeien

binnentuin-grasveld-palm-planten

Je kunt ook een schutting gebruiken om groen toe te voegen. Klimplanten en latwerk zijn een uitstekende keuze voor kleine tuinen. Een eenvoudig maar mooi hek trekt veel aandacht op een klein oppervlak, omdat ze bloemen en gebladerte van de grond tillen.

Echt deze eenvoudige maar glorieuze structuren geven een geweldige oplossing in kleine ruimtes. We raden je aan om vaste planten in je schutting te gebruiken, kleine struiken, kruiden en waarom niet, fruit en groenten. Daarbij horen ook geurende bloemen. Maar op dezelfde manier is het goed dat je altijd de deskundigen raadpleegt over de soorten planten die je zou kunnen gebruiken.

Laat een reactie achter