We willen dat onze gasten tijdens hun verblijf niet de indruk krijgen dat ze te lang blijven, maar we willen wel dat ze zich in hun eigen omgeving op hun gemak voelen. Eén strategie om dit doel te bereiken is om je logeerkamer zo in te richten dat deze warm en uitnodigend is. In dit artikel bespreken we enkele suggesties om een gastenkamer zo in te richten dat je bezoekers het gevoel krijgen dat ze hun eigen leefruimte zijn binnengestapt.

Kies een comfortabel bed

lichte-slaapkamer

Er valt veel voor te zeggen dat het bed het belangrijkste meubelstuk in een gastenkamer is. Om ervoor te zorgen dat je gasten een rustgevende nacht hebben, kies je voor een ondersteunende matras, en bied je een overvloed aan kussens en dekens. Omdat mensen verschillende smaken hebben als het gaat om hoe ze willen slapen, is het slim om zowel harde als zachte kussens bij de hand te houden. Controleer daarnaast of de lakens en het dekbed op het bed schoon zijn en of het goed is opgemaakt.

Maak ruimte vrij voor opslag

Zorg ervoor dat je gasten voldoende opbergruimte hebben in de kamer waar ze verblijven, want niemand leeft graag uit een koffer. Je gasten zullen het op prijs stellen dat ze hun spullen kunnen uitladen in een ladekast of kast die voorzien is van hangers. Je kunt je gasten ook een bagagerek geven, zodat ze tijdens hun verblijf gemakkelijker bij hun bagage kunnen.

Breng wat van je eigen unieke accenten aan.

Voeg wat van je eigen unieke flair toe aan de gastenkamer om een sfeer te creëren die warm en uitnodigend is voor je bezoekers. Dit kan in de vorm van een bescheiden mand gevuld met snacks en waterflessen, pas gesneden bloemen, of een geurkaars. Je kunt ook een extra stap zetten en een briefje aan je gasten schrijven in je eigen hand om ze welkom te heten en ze te laten weten hoe blij je bent dat ze bij je verblijven.

Denk na over de verlichting

slaapkamer-dekbedovertrek

De stemming van een ruimte kan aanzienlijk worden veranderd door de verlichting in die ruimte. Ga na of er voldoende verlichting is in de logeerkamer, zodat men er kan lezen en zich kan klaarmaken. Een lamp voor elke kant van het bed is vereist, en als je voor andere verlichtingsalternatieven wilt zorgen, kun je ook een vloerlamp of een bureaulamp meenemen.

Zorg voor comfortabele zitplaatsen

Het is handig om in een logeerkamer wat andere zitmogelijkheden te hebben, ook al is het bed het belangrijkste middelpunt van de ruimte. De perfecte plek om op te krullen met een boek of gewoon te ontspannen is in een warme en uitnodigende stoel zoals een fauteuil of loveseat. Je kunt je gasten ook een klein tafeltje en wat stoelen ter beschikking stellen om te gebruiken als werkruimte, als je die hebt.

Zorg voor een propere kamer!

Het spreekt vanzelf dat het opruimen van de logeerkamer een absolute must is. Zorg ervoor dat de kamer zorgvuldig is schoongemaakt voor de aankomst van je bezoekers, en dat ze tijdens hun verblijf kunnen beschikken over schone handdoeken en beddengoed. Bovendien moet je garanderen dat er een prullenbak is waar je bezoekers gebruik van kunnen maken.

Let op de bijzonderheden

In een gastenkamer kunnen zelfs de kleinste dingen van grote invloed zijn. Zorg voor een klok die je gasten kunnen gebruiken, zodat ze de tijd kunnen bijhouden terwijl ze er zijn. Je zou je gasten ook de mogelijkheid kunnen geven om te lezen uit een kleine selectie boeken of tijdschriften die je ter beschikking stelt. Het is een goed idee om je gasten een spiegel ten voeten uit te geven, zodat ze hun uiterlijk kunnen bekijken voordat ze een stapje in de wereld zetten.

Denk na over de behoeften van je bezoekers

grote slaapkamer

Als het om slapen gaat, heeft iedereen verschillende eisen en voorkeuren. Het is een goed idee om een ventilator of een kacheltje bij de hand te houden voor het geval je overnachtende gasten het onaangenaam warm of koud hebben. Je kunt ook extra dekens en kussens voor je gasten klaarleggen als ze die nodig hebben. Zorg ervoor dat je rekening houdt met eventuele dieetbeperkingen of allergieën van je gasten wanneer je beslist wat voor soort hapjes en drankjes je in de logeerkamer bewaart.

Houd het eenvoudig

Hoewel het prachtig is om een gastenkamer te hebben die er goed uitziet, is het cruciaal om niet te overdrijven met de decoraties. Een rommelige ruimte kan de indruk wekken overweldigend te zijn, waardoor je gasten zich ongemakkelijk kunnen voelen. Zorg voor een eenvoudig kleurenpatroon, en vermijd een overdaad aan snuisterijen en andere sierstukken.

Zorg ervoor dat je bezoekers hun privacy hebben

Last but not least moet je ervoor zorgen dat je bezoekers hun eigen persoonlijke ruimte hebben tijdens hun verblijf. Vergeet niet ze een sleutel van hun logeerkamer te geven, zodat ze tijdens hun verblijf kunnen komen en gaan zoals ze willen. Zorg ervoor dat ze weten waar de badkamer is, en voorzie ze van alle essentiële toiletartikelen.

Laat een reactie achter