Witte sneakers zijn comfortabel, praktisch en veelzijdig. Ze passen bij elke outfit en zijn – dankzij het feit dat ze een steunpilaar in het modebeeld zijn geworden – nu ook geschikt om op kantoor te dragen.

Hoewel een nieuw paar frisse Mason Garments er geweldig uitzien als je ze voor het eerst draagt, kan dat eerste schrammetje of vlekje heel irritant zijn en wil je ze altijd ze wit mogelijk houden. We hebben echter een paar handige tips waarmee je witte schoenen er in een handomdraai weer als nieuw uitzien.

Het is echter de moeite waard op te merken dat voorkomen altijd beter is dan genezen. Het beste wat je kunt doen om je witte schoenen schoon te houden is ze te behandelen met een vlek- en waterafstotend middel zodra je ze thuis krijgt. De meeste schoenenwinkels zoals Van Arendonk verkopen verschillende stoffen beschermers.

Zuiveringszout en azijn

AH Schoonmaakazijn bestellen | ah.nl

Meng 1 eetlepel zuiveringszout met 2 eetlepels witte azijn en een kopje water. Gebruik een doek of oude tandenborstel om je sneakers te schrobben tot ze schoon zijn. Werkt op leer en canvas. Deze methode werkt blijkbaar ook met 1 eetlepel zuiveringszout en 1/2 eetlepel waterstofperoxide/water combo. Gebruik een in het mengsel gedoopte tandenborstel om de schoenen te schrobben, wacht 30 minuten tot het zuiveringszout zijn werk gedaan heeft en spoel dan af met water.

Zuiveringszout en afwasmiddel

afwasmiddel-dopje

Een van de beste producten die je schoenen weer glanzend wit kunnen krijgen zijn zuiveringszout en afwasmiddel.

Wat je nodig hebt:

  • Baking soda
  • Wasmiddel
  • Tandenborstel

Meng zuiveringszout en afwasmiddel door elkaar. Schrob het mengsel op je schoenen met een tandenborstel. Spoel uit en doe de schoenen in de wasmachine – zorg ervoor dat je de veters en binnenzolen verwijdert voor je op de delicate stand wast. Doe wat handdoeken bij de was om de lading in evenwicht te brengen en te voorkomen dat de schoenen tegen de trommel slaan.

Micellair water

Nivea Gevoelige huid micellair water bestellen | ah.nl

Micellair water is een revolutionair make-up remover product, en het maakt ook schoenen schoon! Doe wat micellair water op een schone doek en geef je witte sneakers een flinke poetsbeurt. Werkt op leer, rubber en suède afwerkingen.

Toiletpapier en water

white toilet paper roll on white table

Deze methode is het beste voor canvas schoenen waar – ondanks het ondergaan van andere schoonmaakmethodes – nog steeds gele vlekken op zitten. Doordrenk vellen wc-papier met water en bedek je sneakers ermee als papier-maché. Laat 12 uur uitharden en drogen. Pel het papier eraf en – voila! schone witte schoenen sans gele vlekken.

Tandpasta

blue and white plastic bottle

Als het goed genoeg is om je tanden wit te houden, dan is het ook goed genoeg om je schoppen schoon te houden. Doe wat tandpasta met witte gel in een oude tandenborstel, voeg een beetje water toe en schrob de vuile plek van je leren, canvas of gaas schoenen, veeg dan het overtollige weg met een vochtige doek.

Laat een reactie achter