We kunnen allemaal wel een extraatje gebruiken tijdens deze onzekere en dure tijden. Maar hoe doe je dit vanuit je eigen woonkamer?

De afgelopen twee jaar is het duidelijk geworden dat we ons huis niet hoeven te verlaten om te kunnen werken. Hieronder vind je enkele eenvoudige tips over thuiswerkmogelijkheden waar je misschien nog niet aan gedacht had.

Online geld verdienen? Enkele eenvoudige manieren

Als je het goed aanpakt, kan je online aardig wat extra inkomsten genereren.

Wie schrijft die blijft

Ben je vaardig met de pen, dan ligt er vast iets voor jou in het verschiet. Met de rage van blogs en betaalde advertenties zijn er heel wat opties. Men is steeds op zoek naar online schrijvers voor uiteenlopende onderwerpen, kijk maar naar de vacatures op Google of Bing. Ben je een tweede taal machtig, dan kan online vertaalwerk iets voor jou zijn.

Ook voor de iGaming-markt, die sinds de veranderde wetgeving in Nederland aan het boomen is, zijn internationale bedrijven steeds op zoek naar Nederlandstalige schrijvers. Lijkt schrijven over online kansspelen je een leuke uitdaging? Neem eens een kijkje op de site van het NeonVegas Casino, dan kun je meteen merken of hierover schrijven wat voor jou is.

Maak de ‘chef’ in je wakker

Heb je wat met potten en pannen? Hebben het fornuis en de oven geen geheimen voor jou? Dan kun je je keukencreaties aanbieden via het internet. Er zijn verschillende gespecialiseerde sites waarop je je kunt aanmelden. Deze vragen soms een kleine commissie voor het gebruik van het platform, maar je bereikt dan wel meteen de juiste doelgroep.

Je kunt hiervoor natuurlijk ook je eigen Facebook-pagina gebruiken, of zelf een website aanmaken waarop je je aanbod presenteert. Die kun je dan doorsturen naar al je contacten.

Gezocht en gevonden

Heb je verschillende kwaliteiten? Ben je bijvoorbeeld sterk in het bewerken van foto’s en het oplossen van softwareproblemen? Heb je wat met creativiteit en kun je knappe logo’s ontwerpen? Jouw vaardigheden zijn misschien wel net die kwaliteiten die iemand nodig heeft.

Ook hiervoor kun je via het internet de geschikte kanalen vinden om je skills en kwaliteiten aan te bieden.

Snel wat centjes nodig?

Organiseer bijvoorbeeld een garageverkoop. Iedereen heeft wel spulletjes die ze niet langer nodig hebben. Anderen in je buurt kunnen daar juist naar op zoek zijn. Adverteer de garageverkoop op je sociale media en vraag om het bericht te delen. Je zal versteld staan hoeveel lezers je op die manier kan bereiken. En het kost je helemaal niets. Een goede raad: herhaal je bericht enkele keren naarmate de verkoopdatum dichterbij komt, en licht een tipje van de sluier op over wat potentiële kopers zoal kunnen verwachten.

Laat een reactie achter