Een kredietverzekering kan veel hulp bieden aan bedrijven die goederen of diensten op rekening leveren aan andere bedrijven. Het is een verstandige keuze om een kredietverzekering af te sluiten om jezelf en je bedrijf te beschermen tegen financiële risico’s. Er is veel keuze als het gaat om kredietverzekeringen. Dat kan het lastig en onoverzichtelijk maken om een kredietverzekeraar te kiezen. In dit artikel vind je een aantal dingen waar je op moet letten om de beste keuze te kunnen maken.

1. Bepaal wat je wil verzekeren

man op kantoor

Er zijn verschillende soorten kredietverzekeringen. Zo kun je bij handel met veel buitenlandse bedrijven kiezen voor een kredietverzekering voor multinationals. En wanneer je een klein of middelgroot bedrijf hebt, kun je een verzekering voor het mkb afsluiten. Daarnaast hebben veel verzekeringen de optie om verzekerd te zijn tegen een specifieke debiteur of opdracht, zoals de Single Risk Cover verzekering. Er is altijd een kredietverzekering die aansluit op jouw doelen en wensen. Wees verstandig en kijk eens naar de verschillende mogelijkheden bij Coface.

2. Selecteer een passend dekkingspercentage

Een verzekering sluit je om jezelf te beschermen tegen mogelijke risico’s. Toch wordt er in de meeste gevallen geen volledig bedrag uitgekeerd door de verzekeraar en is er sprake van een dekkingspercentage. Dit dekkingspercentage kan verschillen van 75% tot 95%. Je hebt zelf altijd nog een eigen risico. Het is belangrijk om voor jezelf te bepalen hoeveel risico je loopt en aan de hand daarvan te kiezen hoe groot het dekkingspercentage moet zijn. Dit kan ook afhangen van de premie die je wil betalen. Hoe hoger het dekkingspercentage, hoe hoger de premie.

3. Vergelijk verschillende verzekeraars

laptop-kantoor

Wanneer je voor jezelf bepaalt hebt wat je wil verzekeren, kun je het beste al je opties op een rijtje zetten. Bekijk de verzekeringen die het beste voldoen aan jouw wensen en ideeën. Als je deze allemaal naast elkaar bekijkt, kun je makkelijk de verschillen zien. Op basis van deze details kun je bepalen welke verzekeraar er het beste bij jou past. Er zijn veel vergelijkingssites op internet te vinden die het vergelijken nog makkelijker maken.

4. Vraag een adviesgesprek aan

Mocht je er toch nog niet helemaal uitkomen door de opties op het internet te vergelijken? Vraag dan een adviesgesprek aan bij de verzekeraars die je passend lijken. Er is niets duidelijker dan de informatie van de verzekeraar zelf. Je kunt tijdens dit gesprek al je vragen en opmerkingen kwijt. Zo kun je de kredietverzekeraar en zijn werkwijze goed inzien en bepalen of het bij je past.

Laat een reactie achter