Wil je gaan stoppen of minderen met roken of wil je gewoon op een minder ongezonde manier gaan roken? Dan is het gebruik van een e smoker wellicht een goed idee. Een e smoker is eigenlijk niks anders dan een e sigaret, de elektronische variant van een normale sigaret. Maar met één groot verschil: door het roken van de e smoker inhaleer je namelijk geen rook, maar adem je waterdamp in. En dat is een stuk minder slecht dan het inhaleren van rook met nicotine.

Wat is een e smoker?

roken-damp

Zoals gezegd is een e smoker een elektrisch apparaat om te roken. De e smoker werkt op batterijen en het verdampt vloeistof die nicotine of nicotine vrije vloeistof bevat. Doordat er geen verbranding plaatsvindt en er ook geen schadelijke stoffen worden geïnhaleerd is het een stuk gezonder dan het roken van normale sigaretten. Dat is niet het enige voordeel, het andere voordeel van een e smoker is dat dit apparaat hetzelfde soort gevoel als een normale sigaret. Dit komt doordat de coils binnen in de e smoker. Deze gloeidraden geven voor een groot deel dezelfde smaakbeleving en de nicotine verzadiging geeft die een normale sigaret ook geeft. Hierdoor is een goede middel als je wilt stoppen of minderen met roken.

Hoe werkt het roken van een e smoker?

Het roken van deze alternatieve sigaret werkt heel eenvoudig. Ondanks dat er veel verschillende maten en vormen zijn, is de werking van elke e smoker hetzelfde. Het zijn allemaal elektronische apparaten die werken op oplaadbare batterij. De batterij in de e smoker heeft als functie dat er hitte wordt geproduceerd. Met deze hitte kan de vloeibare e-liquid worden verdampt en kun je de waterdamp inhaleren. Het activeren van de hitte oftewel de batterij kan door aan de driptip te zuigen (zoals je ook gewoon bent bij het roken van een normale sigaret) of door op de ‘fire’ button te drukken waardoor je de batterij activeert. Naast deze onderdelen bestaat de e smoker ook nog uit een clearomizer en een coil. De coils oftewel gloeidraden zorgen ervoor dat de e-liquid verdampt. Daarnaast dragen ze bij aan de smaak en ervaring van het roken met een e smoker. Er zijn verschillende soorten coils. Zo heb je coils die op je kunt afstemmen op wattage en coils die je kunt afstemmen op temperatuur. Daarnaast heb je ook tal van verschillende soorten e liquids die je kunt gebruiken voor het roken met een e smoker. Zo kun je kiezen voor nicotine vloeistof, maar je kunt ook nicotinevrije vloeistof gebruiken als je wilt stoppen of minderen met roken.

Wil je het ook eens uitproberen?

esigaret-roken

Het roken van een e smoker is wel heel anders dan het roken van een normale sigaret. Ondanks dat je misschien kiest voor nicotine vloeistof, is het natuurlijk nog steeds geen echte sigaret. Fervent rokers moeten dan ook best wennen aan deze nieuwe manier van roken. Maar als je het eenmaal gewend bent, zal je zien dat het veel voordelen oplevert. Geen schadelijke stoffen meer inademen, minder verslavingsgevoelig en geen nare rookluchtjes rondom je heen. Wil jij ook eens een e smoker uitproberen? Kijk dan eens rond bij www.damp-e.nl en bestel een starterspakket om het uit te proberen.

Laat een reactie achter