Wie een nieuwe auto nodig heeft, kan er eentje kopen. Toch hoef je de auto zelf niet aan te schaffen. Je kunt namelijk ook voor private lease kiezen. Als je nog niet eerder een auto geleaset hebt, wil je waarschijnlijk eerst weten hoe dit in zijn werk gaat. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst vertellen wij je namelijk precies hoe private lease werkt.

Je betaalt een vast bedrag per maand

elektrische-auto-tesla

Wanneer je een auto koopt, betaal je de aankoopprijs in één keer aan de verkoper. Bij private lease ‘huur’ je de auto van een leasemaatschappij. Om in de auto te mogen rijden, betaal je iedere maand een vast bedrag. Hiervoor sluit je een contract af. Je bepaalt zelf wat de looptijd van dit contact is. Bij de meeste partijen kun je kiezen uit een looptijd van 12, 24, 36, 48 of 60 maanden.

Voordat je voor private lease kiest, moet je weten dat de auto altijd eigendom blijft van de leasemaatschappij. Loopt het contract van jouw private lease elektrische auto ten einde? Dan lever je deze weer in bij de leasemaatschappij. Verwacht dus niet dat een leaseauto van jou is als het contract ten einde loopt, want dat is alleen bij financial lease het geval. Omdat het bij private lease om operational lease gaat, blijft het voertuig eigendom van de leasemaatschappij.

Wat is er inbegrepen in de prijs?

Heb je nog niet eerder een auto geleaset? Dan denk je mogelijk dat je enkel betaalt om in de auto te mogen rijden. Je betaalt inderdaad voor het gebruik van de auto, maar er zijn meer zaken inbegrepen in de prijs. Dit geldt bijvoorbeeld voor reparatie van en onderhoud aan de auto. De kosten die dit met zich meebrengt, zijn voor rekening van de leasemaatschappij. Daarnaast hoe je zelf geen verzekering af te sluiten. Jouw auto is namelijk allrisk verzekerd bij private lease. De kosten voor deze verzekering zitten eveneens bij de prijs in. Dit geldt ook voor de motorrijtuigenbelasting, pechhulp en afschrijvingskosten. Let op: het kan per leasemaatschappij verschillen wat er wel en niet is inbegrepen in de prijs. Lees het contract daarom altijd eerst goed door voordat je tekent.

Vergelijk leaseauto’s met elkaar

minicooper-auto

Overweeg je om een auto te leasen? Dan raden wij je aan niet over één nacht ijs te gaan. Er zit niet alleen verschil in de zaken die wel en niet zijn inbegrepen in de prijs, maar ook in de kosten. Zo betaal je bij de ene leasemaatschappij aanzienlijk meer voor een private lease auto dan bij de andere. Reden genoeg om altijd een vergelijking te maken voordat je de knoop doorhakt. Richt je hierbij niet alleen maar tot de prijs, maar kijk vooral naar de voorwaarden. Zo voorkom je dat je voor verrassingen komt te staan.

Laat een reactie achter