Het zijn zonnige, lange dagen en de lucht is gevuld met die unieke geur van een BBQ! Stof je grill af: dit jaar word je de BBQ-master die je altijd al wilde zijn. Lees gewoon onze eenvoudige gids om alles onder controle te hebben.

Wees een “Grill Project Manager”

grillen-bbq-worst

Als het op grillen aankomt, zal je vermogen om te anticiperen en te organiseren het ultieme voordeel zijn. Overweeg de dag voor het grillen uw grillstation naar buiten te brengen om alles te controleren. De grill en de accessoires moeten schoon zijn: koken op een vuile grill zal je beletten om een perfecte garing te bereiken omdat de gleuven veel te kleverig zullen zijn. Gebruik dus wat hard werk om die grill glanzend te maken voordat u uw gasten verwelkomt!

Kwaliteit boven kwantiteit is hier geen goed advies: kwaliteit EN kwantiteit zijn essentieel. Perfect gegaarde varkenskoteletten zijn niets als er niet genoeg koteletten zijn voor iedereen.

U kunt bijvoorbeeld gaan voor een goed half pond voor elk van uw gasten, waarbij u verschillende soorten vlees kiest. Maar als u van plan bent ook wat bijgerechten te bereiden, of een lekker dessert, kunt u deze schatting verlagen en er zeker van zijn dat uw gasten genoeg zullen eten.

Vlees is gewoon niet voor iedereen

Waarom zou je jezelf beperken? Grillen kan veel verder gaan dan vlees: je kunt vis grillen – wat fantastisch kan zijn voor een zomervakantieavond aan zee – maar ook groenten en fruit.

Vegetarische vrienden zullen het heerlijk vinden als u wat aubergines, courgettes of avocado’s grilt, of u kunt ze verrassen met plakjes gegrilde watermeloen. En misschien bent u zelf ook wel blij met het resultaat! Die gerookte smaak voegt ook iets toe aan fruit en groenten, waardoor ze nog lekkerder worden. Als je vindt dat die kleine stukjes fruit en groenten veel te gemakkelijk tussen de gleuven vallen, overweeg dan de aanschaf van een grillmat. Je kunt ons later dankbaar zijn.

Drank is essentieel

bbq bijgerechten

Hoewel iedereen zal oordelen over uw vaardigheid om perfect te koken en vuur en grill onder de knie te krijgen, moet u in de eerste plaats aan uzelf denken en wat water kopen: u zult het dichtst bij het vuur staan, op een zonnige, hete dag, dus hydrateer uzelf eerst.

Natuurlijk weten we dat grillen veel beter is met een glas koel bier in je hand. Daarom is een bierkoeler het ultieme accessoire dat je zoekt voor je BBQ seizoen. Deze is gewoon perfect.

Cocktails zijn ook een must have: wie wil er nu geen ijskoude cocktail? Je kunt een aantal oude maar gouden klassieke cocktails bereiden of je kunt gaan voor een aantal innovatieve recepten. Ook kun je virgin cocktails maken voor de mensen die naar huis rijden. Hier vind je alles wat je nodig hebt om een geweldige bartender te worden.

Ken je bbq

Houtskool of gas? Je BBQ-stijl zegt veel over jou.

Of je nu voor de traditie kiest of niet, je kunt niet om details heen: temperatuur is de sleutel tot de perfecte garing. Dit gaat van het controleren van de warmtemeter tot het op het juiste moment dichthouden van het deksel voordat je het opent. Dit is cruciaal: je kunt een perfectionist zijn die elk stukje vlees wil controleren om de exacte garing te bereiken, maar elke keer dat je de grill opent, zal de temperatuur dalen. En dat wilt u absoluut niet! Het beste is om het vlees maar één keer om te draaien om het midden goed te laten garen.

Klaar om de grill te overheersen!

bbq-grill

Uw grill is zo schoon dat hij glimt uit de hoek van uw tuin. Het vlees en de groenten liggen klaar om te worden bereid en je vrienden komen eraan. Nu is het aan jou: laat ze zien wie de echte meester van de grill is voor dit seizoen!

Laat een reactie achter