Als je overweegt om een hoekbank te kopen, maar niet zeker weet welke stijl, maat of bekleding je moet kiezen, lees dan snel verder!

1. Meet je ruimte op

Hoekbanken zijn voor huizen met veel bewoners een briljante uitvinding. Waarom? Omdat ze je toestaan om lekker op de bank te gaan liggen, een zitplaats aan veel mensen te kunnen geven en mensen (en huisdieren) lekker gezellig bij elkaar te laten zitten.

Je eerste stap bij het kopen van een hoekbank is om op te meten hoeveel ruimte je beschikbaar hebt in de kamer, waar je je hoekbank wilt gaan neerzetten.

Begin met het opmeten van de lengte van het gebied – inclusief de beide muren – vooral als je je bank in de hoek van je kamer plaatst. Vergeet niet om aan beide kanten ruimte over te laten voor bijzettafels of staande lampen. Meet vervolgens de diepte van de ruimte op, rekeninghoudend met tapijten of tafels, die voor de bank zullen komen. Dan moet je ook de hoogte van de ruimte opmeten en rekening houden met de radiatoren of planken.

2. Kies je stijl

hoekbank-grijs

Er zijn veel verschillende hoekbanken in verschillende stijlen te vinden, maar het moet natuurlijk wel passen bij de stijl van het huis. Dus als je een stoffen draaifauteuil hebt staan, dan is het wel aan te raden om voor een stoffen hoekbank te gaan. Laten we de ontwerpen eens doornemen.

Chaise longue hoekbank

Als je een compacte hoekbank wilt, dan is een hoekbank in chaise longue stijl precies wat je zoekt. Dit ontwerp biedt alle comfort van een hoekbank, zonder dat het heel veel plek inneemt. Sommige chaise longue banken bevatten opbergvakken, wat handig is voor de opslag van dekentjes, de afstandsbedieningen, speelgoed en tijdschriften.

Chaise longue banken zijn verkrijgbaar in ontwerpen met het lange stuk aan de linker- of aan de rechterkant dus je moet opletten welke soort het beste in jouw ruimte past. Vanwege hun compacte ontwerpen, staan chaise longue banken in een grotere ruimte prachtig in combinatie met een poef of een fauteuil, maar alleen zien ze er ook stijlvol uit.

Hoekige hoekbank

Als je een lastige hoek hebt om te vullen, een onregelmatig gevormde kamer of op zoek bent naar een keer iets anders, dan kun je kiezen voor een hoekige hoekbank

Een hoekbank met een scherpe hoek biedt een flexibele zitplaats en is ideaal voor in gezinswoningen waar veel gezinsleden willen relaxen voor de tv. Het idee is om een bank te zoeken, die perfect in je woonruimte past. Als je een grotere woonkamer hebt, die gevuld moet worden of veel zitplaatsen in een kleinere kamer wilt maken, overweeg dan om een hoekige hoekbank te kopen.

Fauteuil bank

Heb je een tv-verslaafde (of twee) in je leven of iemand, die urenlang van gamen houdt? Als het antwoord op die vragen ja is, moet een fauteuil bank bovenaan je lijstje staan. Met één druk op de knop kunt je achterover leunen en je onmiddellijk ontspannen.

Darlings of Chelsea hebben al hun ligstoelen zo ontworpen dat de hoofdsteun de muur niet raakt als je achterover leunt. Dit betekent dat je je bank recht tegen de muur kunt duwen en je je geen zorgen hoeft te maken over het aanraken van de muur of het beschadigen van je verfwerk.

Mijn ouders hebben er zo een en het is de meest comfortabele plek in huis om even snel een middagdutje te doen.

Modulaire bank

Wil je je eigen bank ontwerpen? Overweeg dan om een op maat gemaakte modulaire hoekbank te kopen. Darlings of Chelsea helpen je om elke hoekbank, die je maar wilt, te creëren. Modulaire hoekbanken bieden een grote flexibiliteit en zorgen ervoor dat je elke centimeter van je leefruimte zo slim mogelijk gebruikt.

U-vormige bank

Gemaakt om de grootste kamers mee te vullen, is een U-vormige hoekbank geweldig voor grote gezinnen met veel kinderen en veel huisdieren. Je hebt hiermee een bank waar je lekker op kunt rondhangen.

Het beste deel van deze een U-vormige bank is dat ze twee hoeken hebben, waardoor het ieders favoriete plek is om te zitten. En er zullen veel ruzies ontstaan over wie waar zit.

Bij Darlings of Chelsea zijn de U-vormige banken aanpasbaar, wat betekent dat je een slaapbank, chaise longue of een elektrische recliner kunt toevoegen om het nog comfortabeler te maken.

Chesterfield bank

Als je van het klassieke ontwerp van een rugleuning met knopen houdt, maar op zoek bent naar iets met meer ruimte dan is een hoekbank in Chesterfield stijl misschien iets voor jou.

Een Chesterfield-hoekbank geeft je ruimte een tijdloze uitstraling en heeft mooie details op de rugleuning, mooie brede armstukken en pootjes die de bank van de vloer tillen. En omdat ze in elke maat kunnen worden gemaakt, kunnen ze ook worden gebruikt om een sterk ontwerp toe te voegen aan kleinere huizen.

3. Geniet van de stoffen

Nu je de grootte en de stijl van je hoekbank hebt bepaald, is het tijd om een prachtige stof te vinden die je ontwerp perfect afwerkt.

Van puur linnen, zachte wol tot weelderig fluweel en warm leer, de stof die je kiest voor jouw hoekbank zal een enorme impact hebben op het gevoel van de ruimte en het uiterlijk van je kamer. Als een belangrijk meubelstuk, waar voortdurend familie en vrienden op zullen gaan zitten, liggen en hangen, zal je hoekbank schreeuwen om een stof die na verloop van tijd niet zal gaan slijten.

Kijk uit naar gezinsvriendelijke stoffen, die beide vlekbestendig zijn en extra duurzaamheid bieden, zodat je hoekbank er nog jaren als nieuw zal uitzien.

4. Waar moet je je bank plaatsen?

Er is geen regel, die ook echt zegt dat een hoekbank in de hoek moet worden neergezet! Het kan ook eenvoudig in het midden van een kamer of tussen twee kamers in worden neergezet.

Hoekbanken staan echt prachtig in het midden van je kamer of aan één kant. Hoewel dit sterk afhankelijk is van de grootte en de vorm van je kamer en het beste werkt als je een open ruimte hebt, helpt het een kamer op te delen in functionele gebieden.

Of je de bank nu knus in een hoek zet of lekker in het midden van een kamer, hoekbanken zijn uitstekend voor grote gezinnen, huizen waarin veel gasten worden ontvangen en zijn heerlijk voor mensen, die graag even hun benen strekken. Handen omhoog als jij dat bent!

Nu is het tijd om na te gaan denken over de rest van de kamer.

5. Voeg accessoires toe

De laatste fase is het leukste gedeelte! De styling van je hoekbank.

Als je voor een neutraal gekleurde bank gaat, waarom breng je dan niet meer persoonlijkheid aan door een plaid met een textuur en kussens met veel geborduurde details te gebruiken. Als alternatief kun je ook kiezen voor een gedurfdere tint voor de stof van je hoekbank (mijn eigen bank is groenblauw). Laat die kleur dan ook terugkomen in je tapijt, de kunst en de accessoires om zo diepte toe te voegen aan je decoratie.

Je doel is om ervoor te zorgen dat al je accessoires één geheel vormen om zo het gevoel in de ruimte compleet te maken.

We hopen dat dit artikel je wat meer duidelijkheid heeft gegeven en dat je nu weet waarop je moet letten bij het kopen van de perfecte hoekbank voor je huis. Als je deze 5 eenvoudige tips voor het kopen van een hoekbank volgt, zit je vast snel op je nieuwe bank.

Laat een reactie achter