Lees hier alles over veilig en voordelig geld lenen. Wat zijn de mogelijkheden en waar moet je op letten. De vraag, hoeveel geld kun je lenen, is niet eenduidig te beantwoorden. Het hangt van veel factoren af zoals, wat is je besteedbaar inkomen. Voor lenen is wel een soort van minimum en maximum, bij dezelfde kredietverstrekker minstens 5000 euro en maximaal 75.000 euro. Het dubbele lenen is ook mogelijk, maar 150.000 euro lenen moet dan bij twee kredietverstrekkers afgesloten worden.

Toezicht

business

Om overfinanciering met allerlei vervelende gevolgen te voorkomen is er een wet op financieel toezicht. Deze valt onder de autoriteit financiële markten. Hierdoor is in Nederland een lening aanvragen veilig. Ook al blijft het opletten waar je geld gaat lenen. Niet overal is de lening over de gehele looptijd voordelig, sterker nog, soms is geld lenen ronduit duur. Bijvoorbeeld iets op afbetaling kopen bij een online shop, rood staan op de betaalrekening en andere kleine leningen, maar ook lease en koop nu betaal later acties. Vooral bij laatste lijkt het voordelig, maar is dat niet over de gehele looptijd. Met dit soort dingen is er toch nog werk te doen voor de toezichthouder. Momenteel hebben we een lage rente, het is wel zo eerlijk als dat voordeel doorberekend wordt naar de consument.

Goed vergelijken

business team

Het lenen van geld gaat over het algemeen om iets aan te schaffen wat lang meegaat. Bijvoorbeeld een jonge, of zelfs nieuwe, auto of caravan, het financieren van een badkamer of keuken. Dit zijn goederen die zo tien jaar of zelfs nog langer meegaan, die je nu nog voordelig kan kopen tegen een lage rente. Ieder jaar wordt alles een beetje duurder, nu is het nog goedkoop. Maar om het echt goedkoop te kunnen kopen moet je twee dingen uitzoeken. Hoe ga je het financieren, bijvoorbeeld met een doorlopend krediet of een persoonlijke lening. Beiden hebben voordelen. Zo kan een doorlopend krediet handig zijn bij het financieren van een auto, dan kun je die auto over een aantal jaar inruilen voor weer een jongere. En naast wat voor soort financiering komt de vraag waar je gaat lenen. Om dit alles uit te zoeken is er de handige internetsite Overstappen.nl waar je kan vergelijken wat voor jou het voordeligste is. Je vult enkele gegevens in, waar je voor wil lenen en je inkomen. Je kunt heel makkelijk thuis vergelijken en zodra je de voordelige lening gevonden hebt, de financiering afsluiten. Al de kredietverstrekker die leningen.nl in het bestand hebben vallen onder supervisie van de wet financieel toezicht, en zo loop je weinig risico. Zo kun je veilig en goedkoop lenen.

Laat een reactie achter