Zie geprojecteerde objecten in de echte omgeving rondom je heen zweven

De Holo lens van Microsoft is een combinatie tussen de Google Glass en de virtual reality-bril van Oculus Rift. Het lijkt op een skibril in de vorm van een helm, maar dan zonder een bovenkant. Anyway, degene die het draagt ziet door de glazen geprojecteerde objecten die je bijvoorbeeld in je woonkamer kunt.

 

 

holo-lens-microsoft

 

“Wanneer mensen het proberen is er geen weg meer terug”, verteld Business Insider. Het verschil tussen deze bril en de virtual reality bril zit hem in de omgeving. Bij de Holo Lens van Microsoft blijf de omgeving rondom echt maar worden er als het ware holo’s aan toegevoegd. Bij de virtual reality-bril is dat anders, met deze bril bevindt de drager zich in een virtuele omgeving.

Bestuur met je lichaam

De diverse sensoren van de bril inclusief de 4 camera’s meten de hand-, lichaams-, en hoofdbewegingen. Daarnaast zit er een soort Kinect-achtige dieptecamera in die een zeer groot bereik heeft zodat zelfs de handbewegingen van gestrekte armen ook opgemerkt kunnen worden.

Al deze onderdelen zorgen ervoor dat de drager digitale holo’s kan zien dat zeer realistisch lijkt en heel precies meebeweegt met de bewegingen van het hoofd. Volgens de eerste testers zijn de projecties glashelder, nauwkeurig en scherp.

“Het lijkt net alsof iemand je op de schouder tikt”

Volgens enkele testers van de Holo Lens is het zo realistisch dat het net lijkt alsof iemand je op de schouders kan tikken.

Objecten kunne verschoven worden met simpele hoofdbewegingen. Dat zal er waarschijnlijk een beetje ongemakkelijk uitzien, maar handig is het wel! Volgens de testers had de Holo Lens van Microsoft geen problemen met het snelle bewegingen zoals omdraaien, bukken of springen.

Waarvoor zou je de Holo Lens kunnen gebruiken?

Met de Hololens kan je bijvoorbeeld holografisch Skypen, gamen alsof je echte leven ervan afhangt, kunnen er holografische objecten ontworpen worden en is er zelfs een mogelijkheid op Mars te lopen.

Prijs

De prijs voor de Hololens hangt rond de 3.000 dollar.

Photo credit & source – Microsoft

Laat een reactie achter