Hotel review van Son Corb in Mallorca (Cala Bona)

We verbleven in het Son Corb Hotel van 18 tot 23 juni en hebben een auto gehuurd via Click Drive om zo makkelijk en comfortabel bij het hotel te komen. De autorit duurde ongeveer 50 minuten. Er zijn natuurlijk ook mogelijkheden om met de bus te komen maar dat duurt wat langer (80 minuten).

review-hotel-son-corb-mallorca-calabona

Lobby

Bij aankomst ontvingen we een warme groet van de manager en kregen we een kleine rondleiding door de klassiek ingerichte lobby. Ze vertelde ons waar alles was en gaf ons meteen handdoeken voor het zwembad (of strand).

review-hotel-son-corb-mallorca-calabona

Uiteindelijk bracht ze ons via een prachtige tuin naar de kamer.

review-hotel-son-corb-mallorca-calabona

Kamer

De kamers zijn niet heel groot maar de rust en omgeving maakt alles goed. We hadden een kamer met een kleine terras inclusief tafel en stoelen. Iedere dag werd de kamer grondig schoongemaakt en kregen we nieuwe handdoeken. Op het terras hadden we uitzicht over de tuin en richting de zee, alleen was de zee moeilijk te zien door de te grote afstand.

review-hotel-son-corb-mallorca-calabona

Daarnaast was de kamer voorzien van voldoende kastruimte met klerenhangers, minibar, ruim aantal handdoeken van goede kwaliteit, televisie, zachte bedden en wifi. De wifi werkte helaas minder goed vanuit de kamer, omdat waarschijnlijk onze kamer (nummer 21) ver verwijderd was van de wifi router. Dus Wifi was voor ons alleen mogelijk in de lobby. Een minpuntje waren de kussens. Deze waren veel te zacht en gaven dus weinig steun.

review-hotel-son-corb-mallorca-calabona

Zwembad

Een bezoek aan het zwembad was een ware traktatie! Het was namelijk zeer schoon, er waren veel bedden en er was letterlijk niemand daar! Ideaal om even heerlijk af te koelen na een lange stranddag.

review-hotel-son-corb-mallorca-calabona-zwembad

Vanaf het zwembad kan je soms geluiden horen van een kids club vanuit het centrum van Cala Bona maar heel storend is dat ook weer niet omdat er een grote rust heerst rondom het zwembad zelf. Het water is overigens niet heel koud waardoor het heel aangenaam is om er lang in te blijven badderen.

review-hotel-son-corb-mallorca-calabona-zwembad

Ontbijt

Het ontbijt in het Son Corb Hotel is niet heel uitgebreid, maar wel van hoge kwaliteit. Alles was schoon en netjes gepresenteerd. Tijdens het ontbijt is het geheel eigenbediening, dus ook wordt er geen koffie of thee aangeboden. Dat is dan ook het enige echte minpuntje.

review-hotel-son-corb-mallorca-calabona-ontbijt

Het fruit en de broodjes waren vers en van goede kwaliteit. De sinaasappelsap was helaas minder en waarschijnlijk niet vers.

review-hotel-son-corb-mallorca-calabona-ontbijt

Het personeel van het hotel was zeer gast vriendelijk en je kon zonder moeite van alles vragen.

Omgeving

Cala Bona is slechts 15 minuten lopen of 5 minuten met de auto vanaf het hotel verwijderd. In de buurt heb je prachtige en vooral hele rustige stranden. Zelfs de grote strand van Cala Bona is zeer rustig (zie foto hieronder). Je kunt hier dan ook ontzettend lekkere lunchen bij Bar Playa. Ze bieden namelijk hoge kwaliteit seafood en zijn ook zeer gast vriendelijk. Optimaal dus wanneer je de hele dag op deze prachtige strand wil blijven genieten. Lees de review van Bar Playa hier.

review-hotel-son-corb-mallorca-calabona-strand

Aan de haven van Cala Bona is er een goede selectie uit cafe’s, bars en restaurants voor redelijke prijzen. Ook aan de haven is het vrij rustig, alleen iets meer toeristisch. Aan de haven is er ook een duikbedrijf genaamd Albatros. Daar kun je zonder een duik bewijs samen met een duikleraar duiken tot wel 6 meter diep! Dit is zeker een aanrader.

Als je op zoek bent voor een perfect diner met schitterend uitzicht, dan is La Cabana de ideale plek. De service en het eten was van hoge kwaliteit en de prijzen waren ook nog redelijk. Hetgeen wat wij kunnen aanraden voor de echte visliefhebbers is de gemarineerde octopus.

la-cabana-mallorca-octopus

Conclusie

Hotel Son Corb is een ideale plek voor een rustige vakantie. Het personeel is zeer gast vriendelijk en alles is netjes en schoon. De kamers zijn niet groot maar de prachtige omgeving maakt dat helemaal goed. Wij kunnen dit hotel zeker aanraden om te bezoeken.

Deze review is geheel naar eigen mening geschreven en zonder uitnodiging tot stand gekomen.review-hotel-son-corb-mallorca-calabona-rating

Laat een reactie achter