Of je nu een strak, vintage of klassiek interieur hebt, houten jaloezieën voor je raam geven je huis direct een stijlvolle uitstraling. En er is echt voor ieder wat wils. Jij mag het zeggen: smal, breed, donker, licht, gekleurd… Je kunt je hart ophalen en de jaloezieën uitzoeken die helemaal naar jouw smaak zijn. Helemaal mooi is dat je ze perfect op maat kunt laten maken en dat je zo een super strakke raamdecoratie realiseert. Kan het je niet luxe genoeg? Bedien ze dan met een afstandsbediening vanuit je luie stoel met de elektrische variant. Zeker weten dat je gaat voor hout als je eenmaal ziet wat het voor je interieur doet. Laat je inspireren door de tips die we je hieronder geven.

Iedereen houdt van hout

witte_houten_jaloezie

Houten jaloezieën zijn vandaag de dag ongekend populair als raambekleding. Is ook niet zo heel gek natuurlijk. Het brengt een warme en stijlvolle sfeer in elke ruimte. En dan hebben we het allang niet meer alleen over de slaapkamers en woonkamer. Tegenwoordig kom je ze tegen in badkamers, keukens en zolders. Niet alleen mooi maar ook makkelijk schoon te houden. Een houten jaloezie is overigens prima te combineren met zachte stoffen in natuurlijke tinten en met aardse kleuren en pasteltinten. Hout naast hout kan ook heel goed. Zet gerust een mahoniehouten dressoir voor het raam met houten jaloezieën. Of zet er een leuk stoeltje van rotan bij. Paar vrolijke kussentjes erop, klaar!

Jouw jaloezie

Houten jaloezieën zijn niet alleen praktisch omdat ze de zon tegenhouden en inkijk voorkomen. Ze geven cachet aan de uitstraling van je huis. En ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende soorten hout en afwerkingen. Door voor brede lamellen te gaan creëer je een robuust effect, smallere lamellen geven weer een veel verfijndere uitstraling. Het is maar net waar jouw voorkeur naar uitgaat.

Spelen met licht

Natuurlijk zijn privacy en het verduisteren van de ruimte de meest praktische beweegreden om jaloezieën voor je raam te hangen. Maar het is ook een belangrijke sfeerbepaler in je huis. De lichtinval kun je eenvoudig zelf regelen door de mate waarin de latjes open of dicht staan. Door aan een koordje te trekken of aan een staafje te draaien bepaal je hoeveel licht je binnenlaat. En als er een lekker voorjaarszonnetje op het raam staat trek je de jaloezieën gewoon helemaal omhoog om volop van de zon te genieten.

Laat een reactie achter