Met de lente in het vooruitzicht durven we voorzichtig weer aan onze tuinmeubelen te gaan denken. Houden we het bij die kunststoffen tuinmeubelen of kiezen we voor houten tuinmeubelen? Deze laatste maken een flinke opmars. Niet raar want houten tuinmeubelen gaan jaren mee en zijn duurzaam. Bij houten tuinmeubelen kun je denken aan loungesets, stoelen, picknicksets en tafels. Ze zijn te koop in verschillende prijsklassen en diverse soorten hout.

tuin-met-water

Tuinmeubelen van pallets

Steeds vaker zien we in tuinen heerlijke tuinsets staan gemaakt van pallethout. Een beetje handige klusser kan zo vrij goedkoop zijn eigen tuinmeubelen maken en aanpassen naar eigen voorkeuren. Bouwtekeningen zijn volop online te vinden of zoek ideeën op sites zoals Pinterest en maak je eigen creatie. Plaats te weinig? In een oogwenk is er zo een nieuwe zitplaats gecreëerd. Opgefleurd met wat vrolijke kussens heb je zo echt een heerlijke plek om lekker te chillen in de tuin. Geen zin om zelf te gaan klussen met pallets? Kijk dan eens in de Action folder. Je vindt hier bijvoorbeeld een tuinset van Rattan. Dit is een 4-delige set, die bestaat uit een kleine tuinbank met twee zitplaatsen, 2 stoelen en een tafel met tafelblad van gehard glas.

Steigerhouten tuinmeubelen

Meubelen van steigerhout zijn al jaren populair in de meubelbranche. Ze hebben een stoere uitstraling en een lange levensduur. Steigerhout is geen officiële houtsoort maar gemaakt van vurenhout dat afkomstig is van de fijnspar. Deze houtsoort heeft onbehandeld een levensduur van 7 tot 10 jaar maar wanneer je het hout behandeld met transparante lak of een gekleurde washing kun je nog veel langer genieten van de meubelen. Steigerhout heeft een zeer robuuste uitstraling en is behalve binnenshuis ook prima in de tuin te gebruiken. Omdat vurenhout relatief zacht is kun je er goed zelf mee aan de slag en zo net als met pallethout je eigen meubelset maken. Meubels van steigerhout maak je gemakkelijk schoon met lauwwarm water en soda. Met een zachte borstel kun je daarna gemakkelijk groene aanslag, stof of vuil verwijderen zonder dat je het hout beschadigt. Schoonmaken met een hogedrukreiniger wordt afgeraden.

Teakhout

Een houtsoort die ook veelvuldig wordt gebruikt voor tuinmeubelen is teakhout. Dit hout is een natuurlijk materiaal dat direct sfeer geeft aan je tuin. Het maakt daarbij niet uit of jouw tuin klassiek of modern is ingericht. Teakhout laat zich met alle stijlen combineren. Voor het reinigen van teakhouten meubels zijn speciale schoonmaakmiddelen te koop maar een sopje met groene zeep doet vaak al wonderen. Agressieve schoonmaakmiddelen worden sterk afgeraden omdat deze het teakhout te veel beschadigen. Bij goed en regelmatig onderhoud heb je heel lang plezier van deze tuinmeubelen. Uiteraard zijn alle schoonmaakmiddelen en tuinartikelen die je nodig hebt voor je tuinmeubelen maar ook voor je tuin te vinden in de action folder, denk hierbij aan schoonmaakazijn, graszaad om je gazon te herstellen, hortensia mest, tuinlampjes en leuke decoratie.

Laat een reactie achter