De nieuwe MateBook 16s is Huawei’s nieuwste toevoeging aan de reeks hoogwaardige multimedialaptops, zoals de MateBook X Pro en de nieuwe MateBook 14s. De nieuwste Huawei matebook 16s is een krachtige multimedialaptop die vooral indruk maakt met zijn snelle AMD Ryzen-processor en beeldscherm met hoge resolutie. Dit apparaat biedt CPU-prestaties die de meeste mobiele werkstations overtreffen.

Display – 2,5K IPS, 3:2 schermverhouding:

De nieuwe Huawei MateBook 16s heeft een schermverhouding van 3:2 net als de andere Huawei-modellen. Het 16-inch paneel is 2520×1680 pixels groot en heeft een pixeldichtheid van 189 DPI. Reflecterende displays geven een perfecte indruk van de subjectieve kant. De inhoud van het scherm wordt duidelijk weergegeven en ook de kleur wordt duidelijk weergegeven. De stabiliteit van de kijkhoek van het BOE IPS paneel is uitstekend.

Behuizing – aantrekkelijke aluminium behuizing MateBook 16s:

Dit model heeft een zeer hoogwaardige uitstraling en het kunstenaarschap ziet er perfect uit. Het ontwerp is vergelijkbaar met andere MateBooks, met een kleine uitsparing voor het openen van de schermkap en een gepolijste rand aan de bovenkant van de basiseenheid. De kleur is alleen spacegrijs. Zowel de basiseenheid als de schermkap zijn uitstekend en stevig. De basiseenheid oefent alleen druk uit in het midden van de bovenkant van het toetsenbord. U kunt deze storing dagelijks gebruiken. Ook geeft de 3:2 schermverhouding een gevoel van diepte. Qua dikte zijn alle te vergelijken modellen nagenoeg identiek.

web Camera:

In een toetsenbord zit een webcam verstopt. Huawei veranderde de webcampositie naar de bovenkant van het scherm in de nieuwe MateBook 14s. Toch hield de fabrikant de MateBook 16s-webcam op zijn gebruikelijke positie bovenaan het toetsenbord. Dit is perfect voor de veiligheid en leidt tot een enigszins vertekend perspectief. Ook de beeldkwaliteit van de 720p sensor is goed. Je kunt er kwaliteitsfoto’s door krijgen.

Communicatie:

Huawei MateBook 16s

Huawei besloot de bekende Intel Wi-Fi-module AX200 in Huawei MateBook 16s op te nemen. Het hangt af van uw ervaring met het gebruik van dit apparaat en u kunt zien dat de resultaten van standaard wifi-tests met een Netgear Nighthawk RAX120-router u een uitstekende overdrachtssnelheid geven.

Onderhoud:

Verschillende Torx T6-schroeven bevestigen de basiseenheid voor eenvoudige verwijdering. Binnen is niet veel te doen. Alleen de Wi-Fi-module en M.2 2280 SSD (onder een andere metalen plaat en gemakkelijk te verwijderen) kunnen worden vervangen. De RAM-module is vast en kan niet worden geüpgraded.

Prestaties – Zen 3 en goede koeling:

De Huawei MateBook 16s biedt tegen meerprijs de keuze uit AMD Ryzen 5 5600H (zes Zen-3 cores) of Ryzen 7 5800H (acht Zen-3 cores). Andere kenmerken van de twee configuraties zijn hetzelfde, met 16 GB RAM en 512 GB PCIe-SSD. Andere kleine functies dragen bij aan de aantrekkingskracht van de MateBook 16 – zoals de mogelijkheid om op de Fn- en P-knoppen te drukken om een ​​snellere modus in te schakelen. Het is een efficiënter koelsysteem dat het systeem koel houdt na urenlang gebruik of het feit dat het een groot aantal poorten (USB), dubbele, dubbele USB-C, HDMI en audio-aansluitingen heeft.

Laat een reactie achter