Afhankelijk van hoe je ze instelt, kan een led-strip je huis er eleganter uit laten zien. Mooi. Professioneel. Chique. Het zijn zomaar wat woorden die bij je op kunnen komen als je denkt aan LED-verlichting, dat in verschillende delen van je huis kan worden gebruikt om het sfeervol te maken.

Je vindt in dit artikel enkele ideeën, die je kunt gebruiken om inspiratie op te doen voor in je eigen huis.

1. Hoe laat je de monden van je gasten openvallen?

led-strips

Talloze onderzoeken hebben aangetoond dat het heldere blauwe licht van schermen je ‘s nachts wakker houdt. Dat is waarom zoveel mensen je adviseren om een uur voordat je van plan bent om onder de wol te kruipen alle schermen uit te schakelen.

Een diepere reden om de kleurentheorie te begrijpen, is echter psychologisch. Over het algemeen staat rood voor passie, woede en energie. Geel staat meestal voor geluk en helderheid. Paarse kleuren weerspiegelen meestal royalty’s of spirituele verlichting. Verschillende tinten groen vertegenwoordigen de natuur, groei, aarde en stabiliteit.

Gelukkig is experimenteren met LED-verlichting aanvankelijk niet duur. Pak een RGB-lamp en gebruik deze als nachtlampje in je kamer, gebruik een dimmer of een meerkleurige lamp en neem jezelf als proefkonijn. Het is slim om te noteren welke emoties je voelt bij elke kleur.

2. Kijk eens onder die kasten

Heb je een keuken? Natuurlijk heb je die! Hoeveel tijd breng je door in de keuken? Denk er eens over na: naast je woonkamer en slaapkamer, is dit waarschijnlijk de meest bezochte ruimte in huis.

En kijk eens naar hoe mooi het kan worden! Je kunt LED-strips onder je kasten of een tafel/keukeneiland plaatsen.

3. Krijg de juiste aansluiting

Welke verlichting je ook kiest, er zijn draden bij betrokken. Daar kun je niet omheen. Gelukkig hebben sommige bedrijven gebruiksvriendelijke aansluitingen voor de verlichting. Hiermee kun je een aantal lampen op één aansluiting krijgen!

Dat is echt handig voor mensen die niet zo handig zijn met kabels en eigenlijk twee linker handen hebben. (Serieus, het aansluiten van LED-strips is een fluitje van een cent.)

4. Koofverlichting

Dit soort verlichting is geweldig voor het markeren van decoratieve plafonds. Overweeg om flexibele strips in een inham te installeren. Accentueer de vormen van plafonds. RGB-koofverlichting is erg verbluffend en het is als je eenmaal weet waar je het wilt aanbrengen, heel gemakkelijk te leggen.

5. TV of computer

led-strip-verlichting-kleur

Hoeveel tijd breng je door voor de TV? Of het nu in je slaapkamer, je mannenhol, je vrouwennpaleis of de woonkamer is… Bijna iedereen heeft wel een tv-scherm.

6. Muur silhouetten

Als je niet een hele muur, een plafond of een vloer met een heldere LED wilt omtrekken… overweeg dan om het licht te silhouetteren! Het enige dat je hoeft te doen, is wat karton uit te knippen, het tegen een muur plaatsen en er verlichting achter leggen. Makkelijker kan bijna niet!

De resultaten zijn absoluut en zonder twijfel verbluffend. Het leukste van alles is dat je elke vorm kunt uitsnijden en naar hartelust kunt ontwerpen.

7. Wauw, flesverlichting

Dit idee is echt cool. Er is wat werk voor nodig, maar het eindresultaat is het meer dan waard?

Begin met het uitsnijden van de bodem van een paar wijnflessen (met een speciaal mes om glas mee te snijden) en doe een rgbw led strip door de flessen heen. Spuit vervolgens de flessen met een verfspray voor glas om het een kleurtje te geven en om het als diffuser te laten fungeren.

(Een diffuser is, als je het niet weet, een industriële term voor “het verminderen van de lichtintensiteit.” Veel technici voor filmverlichting gebruiken diffusers (zoals witte planken of lakens) om het licht dat op de acteurs schijnt te verzachten. Dit is met name handig overdag.

Steek nu gewoon wat hangende draad door de flessen… en hang ze aan je plafond!

Conclusie

Nu je hopelijk het virus hebt opgelopen en enkele serieuze aantekeningen hebt gemaakt, kun je beginnen met het brainstormen over je eigen coole LED-striplicht ontwerpen. Of gebruik gewoon één van de tips uit dit artikel. Het maakt niet uit wat je besluit om te gaan doen… uiteindelijk… kun je niet ontkennen dat je gasten en familie en vrienden gewoon versteld zullen staan van wat jij hebt gemaakt.

Bovendien word je misschien zelfs nog verliefder op je eigen huis! Wie wil dat nu niet? Onze huizen zijn tenslotte onze heiligdommen.

Laat een reactie achter