Kleurrijke verlichting, zoals RGB LED Strips, kan je huis er cool en futuristisch uit laten zien. LED-lichtstrips hebben een lange weg afgelegd, wat betekent dat je de kerstverlichting kunt vervangen door iets dat er netter uitziet. LED-strips zijn dun en flexibel, zodat je ze kunt plaatsen op plekken waar traditionele lampen niet kunnen komen, zoals onder kasten en in laden. Dit betekent dat ze ook functioneel zijn – ze kunnen een beetje licht werpen op wat er achterin de koelkast of onder het bed gebeurt. Sommige versies kunnen zelfs op maat worden gesneden.

Je mogelijkheden voor waar je LED-strips wilt plaatsen worden vooral beperkt door je fantasie, waar je een stopcontact hebt, en waar je een beetje tape of lijm niet erg vindt.

Trappen

houten-trap-led-verlichting

Open trappen zien er bijzonder cool uit met LED-verlichting, en ze zijn ook functioneel, want die kieren kunnen vooral ‘s nachts verraderlijk zijn. Zoals je kunt zien in deze video zijn er manieren om de lichten automatisch aan te laten gaan als je naar beneden gaat voor een middernachtelijk hapje.

Spiegels of fotolijstjes

spiegelkast-verlicht-badkamer

Ken je die spiegels omgeven door gloeilampen waar beroemdheden altijd in kijken in oude films? Je kunt een subtieler effect krijgen en niets van het gereflecteerde oppervlak wegnemen door het te bedekken met gloeilampen.

Dit werkt ook goed voor fotolijstjes! Als je een eenvoudige manier zoekt om je familieportretten een beetje extra pop te geven, kun je online eenvoudige lichtbaklijstjes vinden. Als je meer een doe-het-zelver bent, kun je met deze aanwijzingen van tutorials een verlichte decoratie maken die net zo cool is – of je kunt gewoon een huidig lijstje dat je al mooi vindt omringen met een zorgvuldig gekozen led strip, zoals een LED Strip warm wit.

Onder banken en bedden

Soms hebben hippe lounges coole gloeiende lampjes onder hun banken. Zeker, het ziet er deftig uit, maar wie heeft de prijzen nodig? Creëer het effect door LED lampen onder je bank te plaatsen en geniet van de sfeer met een veel minder dure flessenservice. En, je zult nooit meer een sneaker verliezen als je een paar LED’s onder je bed plaatst.

Planken

Planken zijn geweldig voor organisatie, maar als je ze ook wilt gebruiken als displays voor wat er op staat, is het toevoegen van LED-lampjes een geweldige toevoeging. Gewoon witte lampjes zijn misschien voldoende, of je kunt deze instructie volgen en de planken in dozen omtoveren tot kleurgecodeerde vitrines.

Koelkasten

led-light-strip-in-refrigerator-1013x675

Als je bang bent dat je perziken gaan schimmelen en je hebt nog restjes van drie kersten geleden ergens in de nissen van je koelkast liggen, is het misschien tijd om wat meer verlichting in je koelbox aan te brengen. De duurdere modellen hebben misschien al extra lampen, maar voor oudere en minder dure varianten kun je het snel en vrij goedkoop zelf doen. Voeg een bewegingssensor en timer toe, zodat het licht niet altijd aan is.

Onder kasten en balken

Hoewel het toevoegen van een lichtstrip onder kasten misschien puur functioneel is, zal een van kleur veranderende strip voor je bar er heel cool uitzien.

Terras

terras-verlichting

Als de schemering overgaat in het donker, wordt de patio een beetje minder gastvrij. Natuurlijk, het is heerlijk om naar de sterren (of stadslichten, afhankelijk van je locatie) te staren, maar het is ook fijn om je drankje of je gesprekspartner te kunnen zien. Het dek uitrusten met tonnen LED-strips is zeker tijdrovender en duurder, maar het effect is behoorlijk spectaculair.

Piano’s

Er zijn veel LED lampen die kunnen synchroniseren met je muziek, wat de hele show toch nog wat indrukwekkender maakt!

Lades

lades-led-verlichting

Als je rommellade op de onze lijkt, dan kan die zeker wat extra gloed gebruiken. Er zijn LED-lichtstrips, die speciaal zijn gemaakt voor plaatsen als kasten en boekenplanken, omdat ze weinig warmte afgeven. Net als bij de koelkast zouden een bewegingssensor en een timer geweldige toevoegingen zijn.

Kerstverlichting

Voor sommige mensen is het voordeel van LED-lichtstrips in plaats van kerstverlichting dat ze gemakkelijker opgaan in het geheel, zodat je ze het hele jaar kunt laten branden.

Zwembaden

Er zijn waterdichte LED lampen die geschikt zijn voor buiten en zelfs voor zwembaden. Gezien het mengen van elektriciteit en water kun je misschien beter een vakman inschakelen.

Boven het bad

Water en elektriciteit gaan niet samen, maar als je een etherische gloed wilt terwijl je je stress wegspoelt, kun je altijd LED-lichtstrips rond je bad gebruiken. De rest van de op de natuur geïnspireerde sfeer is echter moeilijker te bereiken. Je kunt wat strips onder het bad zetten, maar alleen als ze een waterdichtheid hebben van minstens IP65 (deze kunnen ook mooi staan rond sommige wastafels).

Onder je bed

Doe het licht niet aan. Stap niet op scherp speelgoed. Maak je kind niet wakker. Bedlampjes met bewegingssensor bieden net genoeg zicht, zodat je door de kamer kunt bewegen zonder veel verstoring te veroorzaken. De LED-strips kun je ook installeren op je eigen bed, in de badkamer of in de gang, zodat je altijd licht hebt wanneer je het nodig hebt.

Salontafels

Eén reden waarom mensen LED-strips gebruiken is dat ze licht kunnen geven op plaatsen die moeilijk bereikbaar zijn met traditionele verlichtingsmethoden, zoals een biljart of keukenlade. Maar soms gebruiken mensen LED-lampjes omdat ze er gewoon cool uitzien. Met de juiste set LED-strips kun je een futuristische salontafel creëren voor in de woonkamer. Dit werkt ook geweldig voor spel/pokertafels, enz.

Je eigen kunst maken

Als je je creatief en een beetje ambitieus bent, denk er dan eens over om je eigen gepersonaliseerde led strip kunst te maken! Dunne LED-touwtjes zijn ideaal om er cursieve woorden als “Love” of “Friends” of wat je maar in gedachten hebt in te buigen. Je kunt zelfs proberen een ouderwets neonbord uiterlijk na te bootsen voor een bepaalde weergave.

Achter de TV

LED-strips rond de achtergrond van een TV zijn een van de meest voorkomende led strip decoraties. Hoewel het in eerste instantie misschien vreemd klinkt, creëert een lage helderheid van de LED-lampjes de perfecte sfeer voor een entertainmentcentrum, en de gedurfde, centrale vorm van de TV ziet er geweldig uit met een beetje achtergrondverlichting – vooral voor een speelkamer. Op dezelfde manier kun je ditzelfde verlichtingsschema gebruiken om je gameschermen te verlichten om je spelervaring te verbeteren.

Verlichting van de werkruimte

Als je een fervent knutselaar of hobbyist bent, dan zijn LED-lampen de perfecte aanvulling om je projecten en activiteiten te verlichten. Het plaatsen van een eenvoudige reeks lampen over het blad van je tafel is geweldig voor goedkope verlichting en volledige zichtbaarheid, maar je moet er ook aan denken om de randen van de tafel te omringen met een lichtstrip om elke mogelijke hoek te helpen verlichten. Sommige mensen vinden het zelfs leuk om LED-lampjes te plaatsen rond apparatuur als naaimachines of bankschroeven.

Laat een reactie achter