Het proces van een huis kopen is niet eenvoudig. Door geheimzinnige voorschriften kan het ingewikkeld lijken, dus is het normaal dat je je afvraagt waar je moet beginnen bij het kopen van een eigendom in Costa del Sol via Breezom bijvoorbeeld. Deze tips zullen je helpen:

1. Ken de beperkingen van de gemeenschap

Ipanema-costa-del-sol-huis

Op veel plaatsen, ook in de Nederland, zijn er tamelijk strenge regels over hoe je in je nieuwe gemeenschap moet wonen. Wees er zeker van dat niet alleen je nieuwe huis je bevalt, maar ook de levensstijl die de gemeenschap je biedt. Pas op! Veel verenigingen van huiseigenaren kunnen met onaangename beperkingen komen! Doe eerst je onderzoek. Overigens is dit prachtige appartement Ipanema kronos hierboven te koop!

2. Koop het huis dat het beste bij je budget past

Als je goed krediet hebt, een goed inkomen verdient en weinig schulden hebt, kun je in aanmerking komen voor een flinke lening. Maar dit betekent niet dat je een duur huis moet kopen. Als je van plan bent je gezin uit te breiden, je graag reist, en je financiële stabiliteit en goed spaargeld wilt behouden, kun je niet aan de limiet van je schulden zitten. Dat geldt ook voor de hypotheek op je huis.

3. Vraag alles wat je wilt weten voordat je het optiecontract tekent

Het moment om twijfels op te helderen is vóór je het contract ondertekent! Zodra het optiecontract door alle partijen ondertekend is, is het een bindend juridisch contract en kun je aanzienlijke boetes oplopen als je de koop niet afrondt zoals in het contract is vastgelegd. Wat gebeurt er met je aanbetaling als de koop niet doorgaat? Het contract moet dit nauwkeurig aangeven, zorg dat je het gelezen hebt.

4. Controleer alle documenten alvorens te ondertekenen

contract-ondertekenen

Je hebt geen advocaat of makelaar nodig om een contract uit te voeren, maar als je twijfels hebt, moet je je tot een deskundige wenden om je te begeleiden. In alle contracten zelf moeten de begin- en einddatum vermeld staan, hoeveel geld er als aanbetaling gegeven is, een beschrijving van het eigendom en boetes.

5. Ga na hoeveel geld je hebt om te kopen

Totale financiering, dat wil zeggen een hypotheek die 100 procent van het eigendom dekt, komt tegenwoordig bijna niet meer voor. Hoewel je deze leningen soms vindt bij nieuwbouw van huizen en in andere speciale programma’s, zul je altijd wat kosten hebben. Als je van plan bent te kopen, is je beste plan te sparen.

6. Ken je plichten als eigenaar

Ipanema-costa-del-sol-huis-woonkamer

Er zijn veel voordelen aan het bezitten van je eigen huis, maar er zijn ook verplichtingen. Vergeet niet te budgetteren voor onderhoud en reparaties. In de meeste gevallen is het een slecht idee om noodzakelijke reparaties uit te stellen.

7. Doe een bod als je zeker weet dat je de perfecte woning gevonden hebt

Koop geen huis in een opwelling. Verkopers zullen proberen hun huis snel te verkopen, maar laat je niet onder druk zetten. Het is beter het risico te lopen een kans te missen dan een bod te doen op een huis dat uiteindelijk niet aan je wensen voldoet.

8. Zoek uit of je in aanmerking komt

Je moet aan bepaalde eisen voldoen als je van plan bent een eigendom te kopen met behulp van een hypotheek. De eerste stap is het verkrijgen van een hypothecaire prekwalificatie verklaring die je vertelt of je klaar bent om te kopen, en van hoeveel hypotheekschuld je kunt dragen.

9. Houd rekening met andere verwante uitgavenIpanema-costa-del-sol-terras-huis

Daartoe behoren onroerendezaakbelastingen, die variëren naargelang plaats en soort woning. Ga ook na of er een vereniging van huiseigenaren of een andere buurtvereniging is. Niet alleen kun je een jaarlijkse contributie moeten betalen, maar sommige huiseigenaren verenigingen dwingen je ook te betalen voor buurtreparaties, zoals onderhoudskosten van de club, sneeuwruimen, riool- en waterinstallatie, wegherstel en andere onverwachte uitgaven.

10. Bedenk dat de uiteindelijke beslissing bij jou ligt

Mensen delen doelen, successen en spijt graag met de familie en vrienden, maar je moet zelf weten wat je in een eigen huis wilt (niet je vrienden). Het is goed om advies te vragen, maar de uiteindelijke beslissing moet bij jou liggen. Familie en vrienden die niet bij je wonen meenemen om een huis te zoeken kan je in verwarring brengen. Iedereen zal een andere mening hebben. Als je onbeslist bent, maak dan een lijst van alle dingen die je in een huis wilt, en wat je niet wilt, om je te helpen je droom in het oog te houden.

Laat een reactie achter