Economisch gaat het de meeste Nederlanders al een tijdje voor de wind. En als er voldoende geld binnenkomt, is het huis luxer maken een van de slimste dingen die je kunt doen. Geld op de bank zetten levert qua spaarrente namelijk nauwelijks iets op. Wie zijn huis opknapt, zorgt voor een waardevermeerdering van de woning en investeert verstandig. Maar hoe kun je jouw woning luxer maken met het door jou opgebouwde vermogen, zodat het wooncomfort toeneemt en jouw pand aanzienlijk meer waard wordt? Met de ideeën hieronder heb je de nodige inspiratie om jouw woning een supermoderne uitstraling te geven.

Bouw een eigen luxe thuisbioscoop

thuisbioscoop

Met een eigen thuisbioscoop, die je kunt inbouwen op zolder of in een slaapkamer, wordt jouw huis een minipaleis. Maar wat heb je precies nodig voor een eigen thuisbioscoop? En hoe richt je een homecinema slim in? Ten eerste heb je natuurlijk apparatuur nodig. Een groot bioscoopscherm bijvoorbeeld, maar ook een goed luidsprekersysteem, bekabeling, aansluiting op de kabel of wifi, goede verlichting en airconditioning voor de zomermaanden. Zeker dat laatste moet je niet vergeten wanneer je de homecinema op zolder inricht. Want in de zomertijd is het boven vaak erg warm en wil je jouw thuisbioscoop gewoon kunnen gebruiken.

Naast goede apparaten en lampen heb je onder meer comfortabele bioscoopstoelen en/of een bankstel, meubels, raamsverduistering en een koelkast voor lekkere drankjes nodig. Zo kun je tijdens het film kijken lekker wat drinken pakken. Verder is het verstandig om de bioscoopruimte akoestisch goed te isoleren, zodat de directe omgeving geen last heeft van het geluid. Een thuiscinema kost – wanneer je voor enige luxe gaat – al snel zo’n € 25.000,- tot € 30.000,-. Mocht de homecinema onverhoopt beschadigd raken of er wordt bij jouw thuis ingebroken, dan is deze fikse investering met een inboedelverzekering goed afgedekt.

Zet een luxueus tuinhuis neer

grind tuin

Met een luxe tuinhuis kun je jouw woning ook flink moderniseren en een rijke uitstraling geven. Zie een tuinhuis als een extra plek in de tuin waar je heerlijk tot rust kunt komen of je hobby kunt uitoefenen. Een fraai tuinhuis is een luxe-investering die de woning meer waard maakt en waarvan je zeker geen spijt zult krijgen.

Zorg voor een tuinhuis waarin je een eigen werkplek kwijt kunt, met een lekker bankstel, een televisie, een wijnkast voor na het werk, en ten slotte een wicker tuinstoel om gezellig buiten te zitten. Door te zorgen voor goede verwarming en isolatie van jouw luxe tuinhuis kun je het huis het hele jaar gebruiken. Ook als het koud is en vriest. Wil je echt een luxe tuinhuis, kies dan voor de duurdere varianten, die goed geïsoleerd zijn op zowel thermisch als akoestisch niveau. Zo bespaar je ook nog op de kosten van energie en van dit bespaarde gelde kun je weer andere dingen kopen voor in je tuinhuis. Wat dacht je bijvoorbeeld van een homecinema in je jouw tuinhuis?

Laat een reactie achter