Het hebben van een huisdier verrijkt je leven, aldus menig eigenaar. Een huisdier brengt namelijk de nodige sfeer en gezelligheid met zich mee, maar dat is niet het enige wat het hebben van een huisdier zo leuk maakt. Een twee-, of viervoeter over de vloer, brengt namelijk vele voordelen met zich mee. Maar wat maakt een huisdier, naast het sfeervolle aspect, zo leuk om te hebben?

Veel mensen houden van dieren. Zijn het geen vliegen, spinnen of andere insecten, dan zijn het wel honden, katten of konijnen. Hoewel het hebben van een of meerdere huisdieren wel de nodige zorg vereist, compenseren de voordelen die je uit het hebben van een of meerdere huisdieren haalt, feilloos de zorg die het vergt. Het hebben van een huisdier, dat is het meer dan waard.

Bevorderlijk voor je mentale gezondheid 

hond-gezelschap

Zoals uit veel activiteiten, kan ook het spelen met je huisdier voor een positieve stemming zorgen. Voel je je droevig, boos of verveeld? Dan boost het je humeur. Beschik je al over een goede gemoedstoestand? In dat geval zal je je, na een goede speelpartij met je huisdier, nóg beter voelen. Door contact met dieren wordt de oxytocine verhoog: het hormoon dat ervoor zorgt dat jij je goed voelt. Daarnaast is uit onderzoek gebleken dat mensen, wanneer ze een stressvolle taak uit dienden te voeren én een huisdier over de vloer hadden, dit doorgaans als minder stressvol ervoeren, ómdat ze een leuk gezelschap om zich heen hadden. Wens je dat je huisdier zich ook blij voelt, dankzij jouw aanwezigheid? Geef het beestje dan, indien het een hond of kat is, Royal Canin. Kwalitatief goed honden-, en kattenvoer kopen is namelijk erg belangrijk voor de fysieke-, en de mentale gemoedstoestand van je huisdier.

Je beweegt meer

hond-blij

Met name hondenbezitters bewegen doorgaans vele malen meer, dan mensen die geen hond hebben en daarnaast verder ook niet sporten. Hondenbezitters lopen dan ook minder risico op overgewicht dan mensen zonder hond, omdat een hond simpelweg drie-, tot viermaal daags van een half uur durende wandeling voorzien dient te worden. Ook als je een kat of hamster hebt, ben je door het spelen en knuffelen doorgaans nog steeds actiever dan mensen zonder een gezelschapsdier. Goed om te weten!

Ontwikkel meer sociale contacten 

4 honden aan de lijn

Heb je een hond, dan moet deze dus vanzelfsprekend uitgelaten worden. Niet alleen je hond profiteert hier mateloos van, want ook jij houdt hier de nodige gezelligheid aan over. Echt! Verschillende studies hebben namelijk aangetoond dat het hebben van een hond tot meer spontane gesprekken leidt. Waarom? Mensen gaan er doorgaans vanuit dat eigenaren van gezelschapsdieren als honden, zelf ook gezellig zijn. Ben je al verkocht?

Laat een reactie achter