Huisdieren zijn in veel opzichten net als mensen, ook zij moeten wel eens stoom afblazen. Wij mensen kunnen dit doen door te sporten of ons ergens op af te reageren en voor huisdieren is dit precies hetzelfde. In het wild kunnen zij dit zelf doen, maar bij huisdieren moet een handje worden geholpen. Een merk dat voor kittens enige verlichting kan bieden is Royal Canin Kitten. Maar welke manieren zijn er nog meer voor een huisdier om stoom af te blazen?

Sporten voor huisdieren

hond-blij

Een manier om stoom af te blazen voor huisdieren is door te sporten. Nu gaat een hond niet hockeyen of iets dergelijks, maar vinden ze het wel heerlijk om te rennen. Een goede manier is als jij zelf aan het sporten bent, je het huisdier mee laat sporten. Als je dus een stukje gaat fietsen, neem dan de hond mee. Voor een konijn kun je een obstakel parcours maken en voor een hamster kun je een hamsterbal kopen. Kortom, voor elk huisdier is er manier om te sporten, je moet alleen maar een klein beetje je fantasie te gebruiken.

Dagjes uit

Als je een dagje uit gaat is het soms lastig om je huisdier mee te nemen. Als je bijvoorbeeld naar de bioscoop gaat kun je moeilijk je hond meenemen. Toch laat je je huisdier liever niet alleen thuis, omdat ook zij behoefte hebben aan dagelijks sociale contacten. Mensen denken vaak dat katten geen sociaal contact nodig hebben, maar dat is wel zo. Als je weggaat van huis en een hond hebt, dan is het slim om een achterdeur te nemen met een luikje. Hierdoor kan de hond naar buiten en kan hij zijn energie kwijt. Als je geen hoge schutting in jouw tuin hebt, dan zou ik geen deur met een luikje nemen, maar zet dan alle deuren binnen het huis open.

Spullen voor huisdieren om stoom af te blazen

gray cat leaning on scratch post and looking on hanged fur fish

Ieder huisdier heeft een andere behoefte. Een hond kan bijvoorbeeld stoom afblazen door met een bal te gaan spelen. Naar een kat hoef je geen bal te gooien, want ze gaan de bal toch niet halen. Koop dan een krabpaal voor een kat. Een krabpaal is niet alleen goed voor katten om in te klimmen, maar tevens vijlen zij hiermee hun nagels. Hierdoor zijn hun nagels minder scherp en kun je beter met je kat knuffelen, als deze het toelaat.

Laat een reactie achter